NRK Meny
Normal

Lunken mottakelse for The Interview

Mye oppstuss for lite latter, mener anmelderne om The Interview.

The Interview

MEH: The Interview har fått mer medieoppmerksomhet enn den fortjener, mener amerikanske anmeldere om Rogen og Francos komedie.

Foto: Ed Araquel / Ap

Filmselskapet Sony Pictures besluttet tidligere i desember å avlyse den planlagte Nord-Amerika-premieren 1. juledag fordi en gruppe hackere truet med å angripe kinoer som viste filmen.

Filmen er en komedie om en talkshow-vert som hyres av CIA for å ta livet av Nord-Koreas leder Kim Jong Un.

Etter mye om og men, blant annet ispedd litt kritikk fra verdens mektigste mann, har filmen likevel blitt sluppet på utvalgte kinoer, Youtube, Google Play og Xbox video.

Wall Street Journal: – Forferdelig umorsom

Amerikanske filmanmeldere har selvfølgelig kastet seg over filmen, og noen av dem de er ikke nådige i sin kritikk.

– Ingen trodde The Interview ville være høykultur, men på sitt laveste den forferdelig umorsom, skriver Wall Street Journal.

Bransjebladet Variety mener USA kommer verre ut enn Nord-Korea i komedien.

– Seth Rogen og Evan Godbergs Kim Jong-un-attentatfarse er et terrorangrep – mot humor, skriver sjefsanmelder Scott Foundas.

Den gjennomgående tonen er at filmen ikke er verdt alle spaltemeterne som har blitt skrevet om den.

– The Interview kommer til å bli skrevet inn i historiebøkene for alle de gale grunnene. Masse bråk for veldig lite film, skriver Village Voice.

Chicago Times: – Den er mest dum

Men alle er ikke like krasse i sin kritikk. De fleste anmelderne gir filmen et terningkast midt på treet.

– Den er mest dum. Én dag, som for eksempel februar 2015, kommer vi til å se tilbake på denne galskapen og lure på hvorfor det egentlig ble så mye bråk, skriver Chicago Times, som gir filmen fire av fem stjerner.

Rolling Stone gir tre av fire stjerner og skriver følgende om filmen:

– The Interview treffer «the sweet spot» med frekk moro og satire, fordi Franco og Rogen er hysterisk morsomme og fryktløse, skriver anmelder Peter Travers.

NY Daily News velger å fokusere på at Franco og Rogen har et sjeldent godt humorsamarbeid.

– I sin tredje film sammen har Franco og Rogen god frekk dialog med et underlag av hengivenhet. Denne typen samspill er sjelden, skriver avisen.

Kulturstrøm

  • Stolt over sangboka

    Forfatteren Kjartan Fløgstad skriver så sangbart at mange norske musikere har satt musikk til tekstene hans. Nå er disse samlet i en sangbok med noter og besifring. Fløgstad selv er stolt og glad. Hør intervjuet med Fløgstad i NRK Spillerom

  • Nyopprettet stipend for unge poeter

    Nynorsk kultursentrum melder om et nytt stipend, kalt Olav H. Hauge-stipendet. Det er pålydende 150.000 kroner og skal gå «til en ung dikterstemme som har utmerket seg med et poetisk talent som lyriker, tekstforfatter eller sangpoet». Mottakeren skal være under 40 år og ha gitt ut inntil tre diktsamlinger eller egne større sangverk (NTB)

  • Oral Bee til Sentrum Scene

    1. september er det duket for konsert i storsalen, melder arrangøren. Oral Bee slapp sin første singel «Penger» i 2000 og ifølge pressemeldingen har ikke Oral Bee veket fra sin pimprapstil siden. Han har fått en renessanse i senere år: I 2015 skrev NRK om hvordan Oral Bee spilte utsolgte konserter og opptrådte på Øya (NTB).