Løvhavet

Er du lei av den evinnelige rakingen i hagen hver høst? Les heller hva Tor Smaaland anbefaler å gjøre med løvet.

Tor og løv
Foto: NRK

Hvert år raker nordmenn omlag 61 milliarder tonn løv, dynger det i komposten og dreper all aktivitet der. Om du ikke bor under digre kastanjer, eik og slikt og drukner i løvhavet fra dem, kan du slutte med raketøvet. Klipp heller løvet i fillebiter med en motorklipper med lukket gressutkast og la meitemarken meske seg med bladsalaten. Blir det store løvsalatrester, raker du en del av det under hekken og i buskfelt.

 

Kulturstrøm

 • Filmer mer tilgjengelige i 2021

  Warner Bros opplyser torsdag at de i 2021 kommer til å gjøre nye filmer tilgjengelige både på kino og på strømmetjenesten HBO Max samme dag, melder New York Times. Tiltaket innføres etter at kinoer har måttet stenge som følge av pandemien.

  Filmplakat i Hollywood.
  Foto: Valerie Macon / AFP
 • Dialektpris til Victor Sotberg

  YouTubar og programleiar Victor Sotberg frå Steinkjer har vunne Dialektprisen 2020. Prisen blir kvart år delt ut av Norsk Målungdom. – Det betyr heilt sjukt mykje for meg. Ikkje berre fordi eg er veldig stolt over mi trønderske dialekt, men fordi eg er glad i dialektar sånn generelt, seier 29-åringen til Norsk Målungdom.

  Victor Sotberg debuterer som artist med BlimE-låta 2020
  Foto: Svend Even Hærra / NRK
 • Operaen strømmer gratis i desember

  Den Norske Opera & Ballett får ikke ha publikum i salen, men strømmer opera, ballett og konsertopplevelser gratis fra lørdag 12. desember med premiere på Barberen i Sevilla.