Hopp til innhold

Optimal sikkerhet rundt neste Bieber-konsert

Arrangørene jobber allerede tett med politiet rundt sikkerheten rundt neste Justin Bieber-besøk.

Justin Bieber – Telenor Arena 16 april 2013

JOBBER ALLEREDE MED SIKKERHET: Justin Bieber skal spille på Chateau Neuf om tre uker. Man jobber allerede med sikkerheten rundt konserten.

Foto: Kim Erlandsen/NRK P3

Da Justin Bieber opptrådte ved Operataket i Oslo i 2012 var det elleville tilstander blant publikum. Både politi og sikkerhetsvakter møtte store utfordringer i å kontrollere fansen.

Når den 21 år gamle superstjernen skal gjeste Senkveld og holde en minikonsert på Chateau Neuf 29. oktober, skal sikkerheten være optimal.

– Sikkerheten er ekstremt godt ivaretatt, sier markedsdirektør i Universal Music Norge, Gjermund Moastuen.

Justin Bieber fans

HYSTERI: Da Justin Bieber spilte ved operaen i Oslo i 2012 var det elleville tilstander blant publikum.

Foto: NRK

– Basert på erfaringene på 2012 og Oslo-konsertene i etterkant har vi vært i tett dialog med politiet og sikkerhetsselskapet. De har en veldig solid plan på Chateau Neuf, sier han.

Reiser uten å være invitert

Bieber skal holde sin minikonsert i Storsalen, som rommer rundt 1000 personer. De som skal hit må enten må være invitert eller ha vunnet billetter.

Rano Akbar er personen bak Bieber-bloggen JDBNorway, og sier hun kommer til å møte opp utenfor uansett om hun vinner eller ikke.

– Jeg har allerede bestilt billetter. Jeg tror det kommer til å bli mindre oppstyr. Han har mistet fans og konserten er jo ikke åpen, sier hun.

– Vet det blir pågang

Sist gang Justin Bieber spilte i Norge, var det et enormt sikkerhetsombud rundt Telenor Arena.

– Den erfaringen har de tatt med seg videre. Det samme selskapet har jobbet med alt fra One Direction til de største fotballkampene. Det er folk med stor erfaring og vi setter stor lit til dem, sier Gjermund Moastuen.

– Vi vet at det blir pågang. Vi håper bare at folk bruker hodet. Vi er også opptatt av de under 16 år som har vunnet billett, har med seg verge.

Justin Bieber

ENORMT SIKKERHETSOPPBUD RUNDT TELENOR ARENA: Sist Justin Bieber spilte i Norge var sikkerheten på topp, ifølge arrangøren. De lover det samme denne gangen.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Politiets sikkerhetstiltak

Politioverbetjent Lars Njøsen sier politiets rolle først og fremst er å bistå Universal, TV 2 og sikkerhetsselskapet Prosec, til å gjennomføre arrangementet på en sikker og god måte. Han nevner likevel noen sikkerhetstiltak de vil gjennomføre.

– Det vil bli satt opp gjerde rundt området og vi vil bistå med publikum rundt på området og eventuelt dirigere trafikk om det kommer så mye folk.

Universal advarer også mot falske billetter og ber folk holde seg unna. Vinner du ikke billetter, så har du ikke mulighet til å se Bieber.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.