Lover mer «Lilyhammer»

Produsenten av «Lilyhammer» planlegger flere sesonger av den populære gangsterserien.

Lilyhammer

Suksessen med «Lilyhammer» får produksjonsselskapet Rubicon til å gå i gang med flere sesonger.

Foto: RUBICON

«Lilyhammer» har hatt en massiv seeroppslutning, og over én million nordmenn fulgte andre episode av gangsteren Frank Taglianos møte med norsk kultur i OL-byen.

Serien er produsert av Rubicon for NRK, og vises også på nettjenesten Netflix i USA. Netflix la ut alle episodene i dag, og har meldt sin interesse for flere sesonger norsk gangstermoro.

Lasse Hallberg

Lasse Hallberg skal lage mer «Lilyhammer», og venter på en telefon fra NRK.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

– Opsjon på flere sesonger

Rubicon er i disse dager i gang med å spikre detaljene rundt oppfølgersesongen.

– Netflix bestilte sesong to samtidig som vi inngikk avtalen om at de skulle vise den første sesongen. Netflix har nevnt at de vil ha en opsjon på flere sesonger, og vi har sagt at vi vil levere, sier Rubicon-sjef Lasse Hallberg.

Det er ikke bestemt om NRK kommer til å sende serien, og Hallberg venter i disse dager på et svar.

– Foreløpig er det ikke gjort noen avtale med NRK. Men vi har snakket om det, og NRK har fått detaljene rundt en ny sesong. Så langt ikke fått noen tilbakemelding, men vi har god tid, sier han til NRK.no.

På turné med Springsteen

Bruce Springsteen og Little Steven på Lilyhammer-premiere.

Little Steven må på turné med Bruce Springsteen før han kan fokusere på «Lilyhammer».

Foto: Jason Kempin / Afp

Seriens største stjerne er imidlertid på plass, selv om han nok ikke har «Lilyhammer» som en førsteprioritet med det aller første.

– Little Steven er med videre, men han skal snart ut på en omfattende turne med Bruce Springsteen, så vi vet ikke helt når det passer.

–Vi har snakket med flere av de andre skuespillerne, og alle positive til en sesong til, sier han og understreker at ingen kontrakter så langt er signert.

Hallberg regner med å ha oppfølgersesongen klar i 2013, og åpner samtidig for at det kan komme endringer i serien.

– Manuset er ikke skrevet enda, så vi vet ikke hvor veien går videre for Frank og de andre i serien. Men tanken er i hvert fall at handlingen fortsetter på Lillehammer, forklarer Hallberg.

Stor interesse

BBC kjøpte nylig serien, og Hallberg tror at at det vil signeres flere kontrakter i nær fremtid.

– Serien skal vises i hele Norden, på BBC og i alle landene Netflix har visningsrett i. Vi opplever pågang fra mange hold, så jeg tror serien kan bli solgt til flere land i løpet av kort tid, håper Hallberg.

Kulturstrøm

 • Fire finalister tegner The Whale

  37 arkitektteam fra hele verden meldte interesse for å tegne det nye kommunesenteret på Andøya, The Whale. De fire finalistene er de norske kontorene Snøhetta og Reiulf Ramstad, og danske Dorte Mandrup. Den fjerde finalisten er et dansk/norsk samarbeid der BIG har gått sammen med ungt norsk miljø, ELEMENT, skriver Norske arkitekters landsforbund.

  Ideskisse til The Whale på Andøya
  Foto: Ralph Appelbaum Associates
 • Sirkus i møte med Stortinget

  De to gjenlevende sirkusene i Norge, Arnardo og Agora, frykter for bransjens eksistens. Onsdag møter de i Stortinget for å be om avgiftslettelse. De trekker blant annet fram utfordringer som økte kostnader til bompenger og ferger – og lang saksbehandlingstid for artister og arbeidere i Utlendingsdirektoratet. (NTB)

  Sirkus Arnardo
  Foto: Stig Jaarvik
 • Deathprod til Operaen

  Eks-Motorpsycho-musiker Helge Sten aka Deathprod, kommer med sin første soloplate på 15 år. Han gjør svært sjelden konserter, men i november spiller han på Operaen. Der spiller også blant andre Astrid S, Thomas Dybdahl og Janove i år.

  Helge Sten, Arve Henriksen og Ståle Storløkken
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix