Lotte Lien

Bokseren Lotte Lien var gjest i Stjerneklart mandag 3. mai.

Bokseren Lotte Lien på Sunn Jenteidrett-seminar i Trondheim.
Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Lotte Sjøhagen Lien ble født 7. september 1988 i Trondheim som datter av musikkprodusent Lars Lien og barneverspedagog Hilde Sjøhagen. Hun vokste opp på Tyholt sammen moren. Hun gikk på Berg barneskole, Blussuvold ungdomsskole og Gerhard Schjønning videregående skole.

Hun meldte seg inn i bokseklubben Trym som 14-åring og fikk Robert Walstad som boksetrener. Hun vant 3 norgesmesterskap som junior. Som senior har hun vunnet 3 mesterskap, det siste for bare ei uke siden da hun bokset i OL-klassen 75 kg og fikk kongepokalen. I september i fjor ble hun europamester i weltervektklassen ved å slå Katarzyna Furmuniak fra Polen 5-0. Hun tilbrakte to måneder i Kenya der hun underviste gutteklasser i forebygging av HIV og AIDS. På slutten av året ble hun kåret til ”Årets trønder” av NRK Trøndelags lyttere. Hun studerer spansk på Universitetet i Trondheim, NTNU, og bor på Møllenberg i Trondheim.

Stjerneklart NRK P1 man kl 22.05

Kulturstrøm

  • «Norsk» James Bond-film lanseres

    Tittelen og skuespillerne i James Bond-filmen som delvis er spilt inn i Nittedal i Akershus, blir offentliggjort torsdag på et «ikonisk 007-sted». Filmen er den 25. om verdens mest berømte etterretningsagent.

  • Advarer mot TV-titting for babyer

    Babyer under ett år bør ikke se på elektroniske skjermer i det hele tatt, anbefaler Verdens helseorganisasjon (WHO). Barn under fem år bør unngå passiv skjermtitting i mer enn én time daglig. Det er første gang FN-organisasjonen mener noe om hvor mye småbarn bør se på TV eller andre skjermer.