NRK Meny
Normal

Loreen vender tilbake til Melodifestivalen

Hun vant hele Eurovision Song Contest i 2012 med storhiten «Euphoria». Nå sikter hun seg inn mot det europeiske sangsirkuset igjen, denne gangen med låten «Statements».

AZERBAIJAN-EUROVISION/ Loreen of Sweden performs her song "Euphoria" after winning the Eurovision song contest in Baku

SATSER MOT MELODI GRAND PRIX IGJEN: Loreen vant den internasjonale Eurovision-finalen i 2012 med låten «Euphoria», nå satser hun på ny seier.

Foto: DAVID MDZINARISHVILI / Reuters

Onsdag ble det klart at Loreen stiller opp i svenskenes svar på Melodi Grand Prix, nemlig Melodifestival, på nyåret.

Charlotte Perrelli

GÅR FOR GULL IGJEN: Svenske Charlotte Perrelli stakk av med seieren i Eurovision Song Contest i 1999, og kom på 15. plass her i Beograd i 2008. Nå er hun igjen klar for Melodifestivalen.

Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP

Flere tidligere vinnere

På plass for å kjempe om å bli det svenske bidraget i Eurovision, er også kjenninger som Charlotte Perrelli, Roger Pontare, Ace Wilder, Owe Thörnqvist og The Fooo Conspiracy, melder TT.

Men den store «slagerbomben» viste seg altså å være at Loreen konkurrerer i Melodifestivalen i 2017.

– Jeg stiller først og fremst opp igjen fordi jeg har noe å si, min låt heter jo «Statements».

Roger Pontare

PRØVER PÅ NYTT: Roger Pontare 'When the Spirits are Calling my Name' var sveriges bidrag i Eurovision Song Contest i 2000, nå stiller han igjen i den svenske finalen.

Foto: ALASTAIR GRANT / AP

Det skjer så utrolig mye i verden i dag, og alle skapende mennesker må gå sammen for å «unite people» gjennom kunsten vår, sier hun.

Vinnerkonsept

Ifølge Loreen kommer hun til scenen med «et vinnerkonsept», men ny seier er ikke det viktigste for henne, slår hun fast:

– Jeg har alt å tape, men det er verdt det. Konkurranseaspektet er der, men det er ikke drivkraften min. Det er å skape noe som får meg og deg til å tenke og føle, vi trenger det i dag.

Loreens bidrag skal til pers 25. februar under en delfinale i Skellefteå.

Agnete Johansen synger Icebreaker under den andre semifinalen under Eurovision Song Contest 2016

NÅDDE IKKE OPP: Årets norske MGP-håp Agnete Johnsen røk ut allerede i semifinalen i årets Eurovision Song Contest.

Foto: Maja Suslin/TT, Henriksson, Janerik / NTB scanpix

– Både Loreen og Charlotte Perrelli er artister som har vunnet tidligere av en grunn, de er flinke. Det vil være høye forventninger til dem når de nå deltar på nytt sier Jan Fredrik Karlsen, prosjektleder i Melodi Grand Prix her til lands til NRK.

Han vil ikke si noe om de vil følge svenskenes oppskrift med å hente inn tidligere vinnere for en ny runde i slagerkonkurransen.

Rekordmange påmeldt i Norge

I Norge gikk påmeldingen til MGP 2017 ut 11. september. NRK har mottatt 1.035 låter til neste års Melodi Grand Prix. Det er ny rekord.

Jan Fredrik Karlsen, musikkansvarlig for Melodi Grand Prix

LETER ETTER NY VINNER: Da norske Agnete Johansen røk ut i semifinalen i år var det mange som spurte prosjektleder i Melodi Grand Prix, Jan Fredrik Karlsen hva som skjedde. Nå leter han etter en ny låt med vinnermulighet.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Nå skal vi plukke ut ti gode låter i forskjellige sjangre, som kan favne bredt. Vi har større fokus på å vinne den internasjonale finalen, sier Jan Fredrik Karlsen, prosjektleder i Melodi Grand Prix.

NRK tar denne gangen i bruk en internasjonal jury for å øke Norges vinnersjanser i den internasjonale finalen i Kiev i Ukraina til våren.

Hvem som skal konkurrere i den norske versjonene av Melodi Grand Prix lover Karlsen å avsløre i januar. Og han garanterer mange flotte overraskelser.

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.