Lopez og Tyler til «American Idol»

Jennifer Lopez og Steven Tyler tar over som dommere i «American Idol».

Teven Tyler og Jennifer Lopez

Teven Tyler og Jennifer Lopez blir nye dommere i «American Idol».

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Så ble det altså, etter lengre tids spekulasjoner Jennifer Lopez (41) og Steven Tyler (62) som skal inn som nye dommere i «American Idol».

Spekualsjoner

Etter at Ellen DeGeneres og Simon Cowell sa nei til å fortsette i dommerpanelet er det blitt spekulert i hvem som skulle overta. Det her vært spekulert både i Shania Twain, Jessica Simpson, Harry Connick Jr., Elton John, Chris Isaak og Justin Timberlake.

Selv hiphop-legenden P Diddy meldte seg selv på for å ta over etter Cowell.

Men nå er det blitt bekreftet at det er Jennifer Lopez og Steven Tyler som vekselvis skal skjelle ut og hylle ukjente talenter fra dommerpanelet.

Ikke begeistret

Steven Tyler blir dommer i American Idol

At Steven Tyler blir dommer i «American Idol» er ikke alle bandkameratene i Aerosmith like begeistret for.

Foto: Dan Steinberg / Ap

Bandkameratene til Tyler i Aerosmith er ikke alle like begeistret over at vokalisten blir borte fra bandet flere måneder av gangen.

Tyler er tilbakeholden med kommentarer ryktene om at hans dommerverv har ført til et brudd med de andre i Aerosmith.

– Først var de sjalu fordi de fikk høre det gjennom pressen og ikke gjennom meg. Og jeg sa: «For fire måneder siden så dere etter en annen vokalist». Ting går opp og ned. Jeg har turnert med disse gutta i 40 år ... Det er en skikkelig rundtur med de karene og de vil si det samme om meg, sa han.

Liker utnevningen

Men Melinda Doolittle, som kom på 3. plass i sjette sesong av konkurransen liker utnevningen.

- Aerosmith er tilfeldigvis mitt favorittband, så jeg er en stor fan av Steven Tyler. Jeg er ikke helt sikker på hvordan han vil være som dommer, men jeg elsker ham på scenen så jeg vil være interessert i se hvordan dette går, sier hun i følge MTV.

I Norge har det til nå vært TV 2 Zebra som har sendt «American Idol».

Kulturstrøm

  • Uærbødig klengenavn

    Poeten Lord Byron (1788–1824) pleide å kalle sin kollega William Wordsworth for «Turdsworth» («Bæsjeverdi» på norsk). Det kommer fram i anmeldelsen av en ny bok om de engelske romantiske poetene, forteller nettmagasinet Literary Hub.

    Et portrett av poeten William Wordsworth fra 1800-tallet
    Illustrasjon: P. Krämer / Wikimedia Commons
  • Vikingskip i ferd med å ødelegges

    Gjellestadskipet i Halden er hardt angrepet av sopp, som bryter ned eikematerialet raskt. Derfor vil statsråd Ola Elvestuen (V) at det graves opp. Skipet er mest sannsynlig fra tidlig vikingtid – en periode som anses å starte med angrepet på Lindisfarne i 793.