Slipper løs Vold på kjøkkenet

I et nytt portrettprogram om forfatteren Jan Erik Vold, kaster fans av poeten seg ut i det. Se Kantinesjef Norderhaug prøve seg på "Tale til loffen".

Inger Norderhaug, Kantinesjef i Hegnar Media
Foto: Ninja Benneche / NRK

SE KLIPP fra programmet om forfatter og 70-års-jubilant JAN ERIK VOLD:

Vold-fan prøver seg på "Tale til loffen"

Kantinesjef Inger Norderhaugs første møte med poeten

Inger Norderhaug, kantinesjef Hegnar Media

Poetisk glød over grytene, Hegnar Medias kantinekjøkken.

Foto: Ninja Benneche / NRK

Kantinesjef Inger Norderhaug er Jan Erik Vold-fan på sin hals, og glemmer ikke det første møtet som gjorde et skjellsettende inntrykk:

- Det var en diktsoirré på Holtet Realskole og han stod på en talerstol. Vi satt på gulvet og lyttet, og ble helt fascinert av den suggererende måten å lese på, sier Norderhaug.

Poesi på kjøkkenet

Jan Erik Vold

Jan Erik Vold tidlig i karrieren. For skoleelever dengang gjorde han dikt til noe annet.

Inger Norderhaug, kantinesjef, Hegnar Media (3)

Inger Norderhaug oppdaget Vold da hun gikk på realskolen. - Jeg følte at han leste til meg.

Foto: Ninja Benneche / NRK

Siden studerte Inger Norderhaug teatervitenskap og gikk på skuespillerskole i Odense. I Danmark levde hun som skuespiller i 15 år, men etter et yrkesliv innen teateret, er hun i dag et helt annet sted, som kantinesjef hos Hegnar Media. Uten at de ansatte er klar over det, kan det godt hende inspirasjonen fra Volds poesi strømmer fra loffesmørbrødene i lunsjen der..

I en fersk dokumentar som skal vises før nyttår møter vi blant andre Inger Norderhaug, som her i disse eksklusive klippene fra råopptakene, fryktløst kaster seg ut på poesiens vinger - på kjøkkenet.

Portrettprogrammet om Jan Erik Vold sendes i NRK før nyttår.

Kulturstrøm

 • Motemagasingigant dropper pels

  Motemagasinet Elle med 100 millioner lesere vil ikke lenger bruke klær lagd av dyrepels i sitt redaksjonelle innhold og reklamer.

  Bladet har 46 utgaver verden over. 13 av dem har allerede droppet pels, ytterligere 20 skal starte ved nyttår, og resten følger året etter.

  – Pelsens tilstedeværelse på våre sider og i vårt digitale innhold er ikke lenger i tråd med verdiene våre eller verdiene til våre lesere, sier magasinets internasjonale direktør Valeria Bessolo Lopez.

  Andre store moteblader, deriblant Vogue i Storbritannia og USA, InStyle USA og Cosmopolitan i Storbritannia har allerede droppet pels fra sitt redaksjonelle innhold. Det samme har en rekke moteprodusenter.

  (NTB)

 • Baldwin føler ikke skyld

  Natt til fredag ble intervjuet med Hollywood-skuespiller Alec Baldwin sendt i USA. Dette er det første intervjuet skuespilleren har hatt etter at han skjøt og drepte en filmfotograf under innspillingen av filmen «Rust».

  Et av spørsmålene Baldwin fikk fra journalisten var om han følte skyld eller ei.

  – Nei. Nei. Jeg hadde kanskje tatt mitt eget liv om jeg trodde jeg var ansvarlig, og det sier jeg ikke med letthet, svarer skuespilleren, før han forteller at han drømmer om hendelsen konstant.

  – Det skal ikke være ekte ammunisjon noe som helst sted i nærheten av et filmsett. Jeg har ingenting å skjule, sa skuespilleren.

  Baldwin, sammen med andre produsenter av filmen, er saksøkt av flere tidligere medarbeidere fra filmsettet. Produsentene er blitt kritisert for å skape et «utrygt arbeidsmiljø».

  Alec Baldwin intervjues av ABC News
  Foto: Jeffrey Neira / AP