Slipper løs Vold på kjøkkenet

I et nytt portrettprogram om forfatteren Jan Erik Vold, kaster fans av poeten seg ut i det. Se Kantinesjef Norderhaug prøve seg på "Tale til loffen".

Inger Norderhaug, Kantinesjef i Hegnar Media
Foto: Ninja Benneche / NRK

SE KLIPP fra programmet om forfatter og 70-års-jubilant JAN ERIK VOLD:

Vold-fan prøver seg på "Tale til loffen"

Kantinesjef Inger Norderhaugs første møte med poeten

Inger Norderhaug, kantinesjef Hegnar Media

Poetisk glød over grytene, Hegnar Medias kantinekjøkken.

Foto: Ninja Benneche / NRK

Kantinesjef Inger Norderhaug er Jan Erik Vold-fan på sin hals, og glemmer ikke det første møtet som gjorde et skjellsettende inntrykk:

- Det var en diktsoirré på Holtet Realskole og han stod på en talerstol. Vi satt på gulvet og lyttet, og ble helt fascinert av den suggererende måten å lese på, sier Norderhaug.

Poesi på kjøkkenet

Jan Erik Vold

Jan Erik Vold tidlig i karrieren. For skoleelever dengang gjorde han dikt til noe annet.

Inger Norderhaug, kantinesjef, Hegnar Media (3)

Inger Norderhaug oppdaget Vold da hun gikk på realskolen. - Jeg følte at han leste til meg.

Foto: Ninja Benneche / NRK

Siden studerte Inger Norderhaug teatervitenskap og gikk på skuespillerskole i Odense. I Danmark levde hun som skuespiller i 15 år, men etter et yrkesliv innen teateret, er hun i dag et helt annet sted, som kantinesjef hos Hegnar Media. Uten at de ansatte er klar over det, kan det godt hende inspirasjonen fra Volds poesi strømmer fra loffesmørbrødene i lunsjen der..

I en fersk dokumentar som skal vises før nyttår møter vi blant andre Inger Norderhaug, som her i disse eksklusive klippene fra råopptakene, fryktløst kaster seg ut på poesiens vinger - på kjøkkenet.

Portrettprogrammet om Jan Erik Vold sendes i NRK før nyttår.

Kulturstrøm

  • Skrev årets beste musikkverk

    Komponist Agnes Ida Pettersen vant i går EDVARD-prisen 2021 i kategorien Samtid for "Å vere i livet". Prisen deles ut av TONO. Verket har tekst av Halldis Moren Vesaas. Juryen berømmer verkets utforskende og skinnende klanglig overflate, og for å omfavne alt fra folketoner til barokken.

    Agnes Ida Pettersen
    Foto: Håkon Elias Pettersen
  • Bjørk til Trondheim

    Den islandske artisten Bjørn skal spille på Olavsfest til sommeren. Bjørk hadde sin storhetstid på 90-tallet og fikk stor suksess med platene Debut og Post.