Hopp til innhold

Livet i nytt perspektiv

Minimalisme er stikkordet. Echochrome gir deg et nytt perspektiv.

Echochrome
Foto: Sony

Minimalistiske perspektivpuslespill, perfekt for deg som er på farten.

Se videoanmeldelse:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Dette gjelder spesielt i Echochrome, et perspektivpuslespill til PSP og PS3, som gir minimalisme en ny definisjon.

Se: Video, bilder og fakta om Echochrome

Du skal her ved hjelp av knottene på kontrolleren din styre perspektivet, og lede en liten pinnemann gjennom en 3-dimensjonal labyrint. Det høres kanskje litt underlig, og det er det jaggu meg også.

Ved å snu labyrinten i tre dimensjoner kan du altså fjerne og endre på veiene, er det kanskje et hull i veien? Kan du snu brettet slik at noe kommer i veien, og da eksisterer det ikke! Sjelden har frasen det du ikke vet har du ikke vondt av passet bedre.

Sort og hvitt

Grafisk sett, så nevnte jeg noe om en ny definisjon på minimalisme. Og det sier jeg fordi vi snakker om maks to farger, sort og hvitt og til nød noen streker her og der. Men spillet taper seg ikke på grunn av dette. Det du sitter å spiller her er noe jeg heller vil kalle et lite estetisk vidunderbarn som enda en gang bekrefter at tipp topp grafikk ikke er nødvendig for å få et artig spill.

Her har vi også oppsummert kjernen i Echochrome, det er et artig og finurlig lite puslespill som du tar frem på bussen, toget eller når du venter på noe annet. Og i den rollen fungerer det som bare det, og derfor er det nok best å spille dette på en PSP siden du neppe tar med deg en PS3 på bussholdeplassen.

Echochrome viser at det enda fortsatt finnes noen originale spillskapere som tør å sette ting i perspektiv.

Kulturstrøm

 • Ny «Euphoria»-sesong spilles inn på nyåret

  Etter måneder med spekulasjoner er det endelig bestemt at det blir en ny sesong av braksuksessen «Euphoria», skriver NTB.

  Ungdomsserien har blitt en av verdens mest populære TV-serier de siste årene. Det er tre år siden forrige sesong ble lansert.

  Nå skriver Hollywood Reporter produksjonen av en ny sesong går i gang i januar 2025.

 • Kevin Costners western-oppfølger er trukket fra kino

  Filmen «Horizon: An American Saga-Chapter 2» skulle på kinolerretet i august, men slik blir det ikke.

  En talsperson for New Line Cinema sier til nyhetsbyrået AP og New York Times at oppfølgerfilmen ikke har premiere den 16. august likevel fordi man ønsker at publikum skal få større mulighet til å oppdage den første delen av «Horizon» i uken som kommer.

  Den første delen av filmen hadde premiere i slutten av juni og landet kun på en tredjeplass på kinolista i USA etter åpningen.

  Det kvalifiserte til betegnelsen flopp.

  Filmserien har hatt en prislapp på svimlende én milliard kroner. Over 400 millioner av disse har regissør og hovedskuespiller i filmen, Kevin Costner bladd opp fra egen lomme.

  Costner har ikke selv uttalt seg om utsettelsen av oppfølgeren.

  Hovedrolleinnehaver Kevin Costner har også skrevet, produsert og regissert «Horizon: An American Saga - Chapter 1».
  Foto: © 2024 Territory Pictures