Livet etter «Ingen grenser»

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kenneth kjemper igjen sin hardeste kamp mot kreften, døvblinde Tare går Norge på langs og Marianne drømmer om å bestige Kilimanjaro. Dette er historien om livet etter «Ingen grenser».

Da Kari Sangro Olestad og resten deltagerne i andre sesong av «Ingen grenser» endelig nådde toppen av Snøhetta, jublet hele 1,4 millioner nordmenn med dem foran TV-skjermen.

To år tidligere kunne neste 1,2 millioner seere kjenne Erik Normanns skuffelse da han etter en ulykke måtte forlate ekspedisjonen over Nordkalotten i ambulansehelikopter.

Les også: Ingen grenser for seertallene

Nett-TV: Se begge sesongene av «Ingen grenser» her

Ikke noe «freakshow»

Da Lars Monsen la ut ekspedisjon med de 11 første deltagerne i 2009, var det nok ikke mange som kunne forutse hvor populært «Ingen grenser» ville bli, bortsett fra Monsen selv.

Til tross for enkelte negative uttalelser fra personer som mente konseptet var ment som et «freakshow», beviste alle de 22 deltagerne at de, til tross for sine funksjonshindringer, ikke hadde noen grenser når det gjaldt å gjennomføre målene de hadde satt seg fore.

Les også: Rekordmange fulgte dem til topps

Hva skjedde med Elin?

Men hva nå, ett og tre år senere? Har Tare, Geir Arne og Siv fortsatt å tøye grenser? Hvordan gikk det med Elin etter at hun måtte bryte, og har Bjarte fått utvidet sitt sosiale nettverk?

Se hvordan det har gått med hver og én av deltagerne ved å flytte musepekeren over bildene i toppen av artikkelen, eller klikk deg inn på mer info om hver person i teksten nedenfor.

Slik har det gått med deltagerne i sesong 1:

Slik har det gått med deltagerne i sesong 2:

(Frode Bergquist, Erik Normann og Ingvill Bruland Vadla ønsket ikke å stille til intervju, mens NRK.no ikke lyktes å komme i kontakt med Suzanna Tangen, journ. anm.)

Kulturstrøm

 • – Hemmelig storfilm er ikke Bond

  Lørdag ble det meldt at det er gjort klart til opptak til den nye James Bond filmen på Sæbø den kommende uka. Nå avkreftes ryktene. – Jeg kan avkrefte at det er «James Bond»-produksjonen som er på plass i Sæbø, sier linjeprodusent i True North, Per Henry Borch, til Dagbladet. Han ønsker ikke å si noe mer til avisa om hvilken spillefilm som skal lages Ørsta og Rauma de kommende dagene, men bekrefter at den er av et internasjonalt kaliber. Etter det NRK erfarer dreier det seg om en Marvel-film med Scarlett Johansson.

  Film Box Office, Scarlett Johansson
  Foto: AP
 • Topshop legger ned USA-butikker

  Den britiske kleskjeden Topshop legger ned alle elleve butikker i USA, skriver CNN. Dette kommer etter at eierselskapet Arcadia Group forrige uke søkte om konkursbeskyttelse. Selskapet oppgir økt konkurranse fra nettbutikkene som en av grunnene til at de trekker seg ut av USA.

  BRITAIN-ECONOMY-INFLATION-RETAIL
  Foto: NIKLAS HALLE'N / Afp
 • Andre kjønnsroller i vikingtiden

  Marianne Moen ved Universitetet i Oslo har gått gjennom 218 vikinggraver i Vestfold og funnet ut at minst like mange menn som kvinner er begravd med blant annet nøkler og kjøkkenutstyr, skriver forskning.no. Dette betyr at kjønnsrollene i vikingtiden ikke var like ulikt fordelt som man tidligere har antatt.

  Vikinggrav
  Foto: Illustrasjon: Arkikon