NRK Meny
Normal

Liv Signe Navarsete

Liv Signe Navarsete var gjest i Stjerneklart 30. mai 2011.

Liv Signe Navarsete
Foto: Alley, Ned / Scanpix

LIV SIGNE NAVARSETES CV

Liv Signe Navarsete ble født i Sogndal den 23. oktober 1958 som datter av gårdbruker og snekker Sigurd Hundere og hans kone Gunvor Eggum. Hun vokste opp i Sogndal og gikk på Gjesthaugen barneskole, Sogndal ungdomsskole og Sogndal gymnas der hun tok examen artium i 1977. To år etter giftet hun seg med Odd Navarsete og drev hans farsgård Skjellestad i Sogndal sammen med ham. Etter hvert fikk hun jobb som salgsmedarbeider i Nidar Bergene i 1985, og to år senere ble hun salgskonsulent i Sogn og Fjordane Meieri. I 1992 ble hun enke da mannen Odd døde brått av hjerteinfarkt, og hun ble alenemor med to tenåringsjenter. Hun fortsatte å drive gården og tok etter hvert en fireårig utdanning til cand-mag.-grad ved Høgskulen i Sogn og Fjordane.

Lokalpolitiker

Høsten 1986 meldte hun seg inn i Senterpartiet og 12 år etter ble hun valgt som leder i Sogn og Fjordane SP. I perioden 1991-95 var hun medlem av kommunestyret i Sogndal, og 1995-99 satt hun i fylkestinget i hjemfylket, før hun i 1999 ble politisk rådgiver i Helse- og Sosialdepartementet for statsråd Magnhild Meltveit Kleppa. I 2001 ble hun vararepresentant til Stortinget samtidig som hun ble andre nestleder i SP. I to år mellom 2003 og 2005 var hun også medlem av Lærdal kommunestyre der hennes samboer er varaordfører.

Statsråd i stedet for stortingsrepresentant

Ved stortingsvalget i 2005 ble hun valgt inn som representant for Sogn og Fjordane for Senterpartiet, men da Jens Stoltenberg dannet regjering samme høst, ble hun statsråd i Samferdselsdepartementet. I 2008 etterfulgte hun Lars Peder Brekk som leder i Senterpartiet.

Fridde på skuddårsdagen

Hun fridde til sin samboer gjennom 8 år, Lars Petter Nesse, på årsmøtet for Sogn og Fjordane Senterparti i Førde på skuddårsdagen, og de giftet seg 16. mai samme år.

Gjenvalgt, men statsråd på nytt

Hun ble gjenvalgt til Stortinget i 2009, men ble på nytt statsråd, denne gang i Kommunal- og regionaldepartementet i Stoltenbergs andre regjering.

Pendler

Liv Signe pendler mellom Oslo og Ljøsne i Lærdal, er altså gift med Hans Petter Nesse og har jentene Margunn på 33 og Wenche på 32 år og barnebarna Markus på 7 år og Oda på nesten 5 måneder.

Kulturstrøm