NRK Meny
Normal

Litt av en gjesteliste!

Nadia Hasnaoui er strålende fornøyd med gjestelisten til NRKs nye storsatsing «Litt av et liv!», og lover at kjendisgjestene ikke trenger å grue seg.

Her er ditt liv!

Nadia Hasnaoui har plukket ut åtte norske kjendiser som TV-seerne skal få bli bedre kjent med til neste år.

Foto: Henrik Brattli Vold / NRK

Petter Stordalen - sjefen for Choice-kjeden.

Gjest: Petter Stordalen

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX
Mona Halvorsen, Royal Junk

Gjest: Mona Halvorsen

Foto: Anette Skafjeld / NRK
Lene Nystrøm Rasted

Gjest: Lene Nystrøm

Foto: Berit Roald / Scanpix
Linn Skåber

Gjest: Linn Skåber

Foto: Line Snekvik / NRK
Lars Monsen

Gjest: Lars Monsen

Foto: NRK
Video Hans-Wilhelm Steinfeld

Gjest: Hans Wilhelm Steinfeld

Foto: Nyhetsspiller
Harald Zwart

Gjest: Harald Zwart

Foto: Chris Pizzello / Ap
ALEX ROSEN

Gjest: Alex Rosen

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

I november starter opptakene, og sammen med Nadia skal åtte norske, kjente personligheter oppsummere sine liv og karriere så langt.

Programtittelen minner om Harald Tusbergs klassiske programserie «Dette er ditt liv» fra 80-tallet, men der slutter visstnok også de fleste likhetene.

Les også: Hun skal lede NRKs nye storsatsing

Stordalen og Skåber

– Så du er ikke i gang med å grave frem godt bevarte hemmeligheter fra gjestenes liv som du kan konfrontere dem med i programmet?

– Haha, dere får vente og se! Nei, det er overhodet ikke noe å grue seg til for gjestene. Programmet skal være en hyggelig hyllest for dem, og morsomt og underholdende for seerne, sier Hasnaoui til NRK.no.

Personlighetene som vi skal komme nærmere innpå i løpet av programserien, er Petter Stordalen, Mona Halvorsen, Lene Nystrøm, Linn Skåber, Lars Monsen, Hans Wilhelm Steinfeld, Alex Rosen og Harald Zwart.

– Jeg er veldig fornøyd med listen, dette er virkelig drømmegjester, sier programlederen entusiastisk.

På karrieretoppen

Hasnaoui uttalte i september til NRK.no at hun skulle hente gjester som er på toppen av sine karrierer, som har hatt litt av et liv, og som ikke skal pensjonere seg på lenge. Og blant dem finner vi Hans Wilhelm Steinfeld?

– Er det en som virkelig har levd et spennende liv, er det Hans Wilhelm Steinfeld! Han har nok ikke tenkt å pensjonere seg med det første heller, sier den blide programlederen, før hun legger til:

– For oss har det også vært viktig at gjestene ikke bare er kjente, de er anerkjente for det de driver med.

Gleder seg

En av de utvalgte er Mona Halvorsen, som har en fortid som redaktør, punker, fotballsupporter, rockevokalist og Blitz-aktivist. 47-åringen er lett gjenkjennelig med sitt knallrosa hår og mange tatoveringer.

– Jeg tror dette blir kjempegøy, og litt merkelig. Jeg vet jo ikke helt hva det egentlig går ut på, sier Mona Halvorsen til NRK.no.

– Kan ikke helt skjønne hvorfor jeg skal være med, men de har vel en grunn, så da stoler jeg på det.

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).