Hopp til innhold

Listhaug-stunt latterliggjort av John Oliver

Den populære komikeren John Oliver brukte to og et halvt minutt av sitt «Last Week Tonight» på HBO til å latterliggjøre den norske innvandringsministeren.

John Oliver

Den populære komikeren John Oliver brukte deler av showet sitt «Last Week Tonight» på kanalen HBO til å harselere med Listhaugs avgjørelse om å hoppe ut i Middelhavet iført overlevelsesdrakt.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

– Til slutt denne uken snur vi oss mot Norge, den venstre testikkelen i den iskalde sjø-penisen Skandinavia, åpnet Oliver innslaget med og refererte til utformingen på den geografiske regionen.

Bilder av innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i overlevingsdrakt i Middelhavet forrige uke har skapt storm. Både i Norge og i utlandet har hun fått kritikk for å sammenligne dukkerten med hvordan båtflyktninger har det.

– Jeg tror at den mest latterlige delen av dette stuntet er at dette ser oppriktig behagelig ut. Jeg tilbringer gjerne min neste ferie varsomt flytende i Middelhavet i en gigantisk gresskar-drakt, sa Oliver da bildene av en flytende Listhaug rullet over skjermen.

Selv har Listhaug sagt at det ikke var for å sammenligne med hvordan flyktninger har det at hun hoppet ut i vannet, men fordi mannskapet på redningsskøyten Peter Henry von Koss utenfor Lesvos spurte henne om hun ville se hvordan de jobber og bli reddet opp av sjøen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Sylvi listhaug prøver overlevelsesdrakt

Sylvi Listhaug prøver overlevelsesdrakt i Middelhavet.

Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

– Kledd som en akvatisk ostepop

Men det har ikke stanset harseleringen, og nå var det den kjente britiske komikeren sin tur til.

«Å se en sånn båt når man holder på å drukne, må være helt fantastisk.»

Denne uttalelsen fra innvandringsministeren rett etter å ha blitt dratt opp av vannet var det mange som bet seg i og gjorde narr av her til lands. Og selvsagt unnslapp den ikke Oliver som gjøv løs.

– Ja, men hvordan er det at «å se en båt når du drukner er fantastisk» noe du ikke allerede visste? Spurte komikeren forbauset.

– Og det der er ikke å drukne, det er å flyte rundt fnisende, kledd som en akvatisk ostepop, la han til.

Artikkelen fortsetter under videoen

Jesus var opptatt av å hjelpe flest mulig, sier Frps Sylvi Listhaug.

Oliver gjorde også narr av dett utsagent om jesus fra Listhaug.

Kalte Listhaug «tonedøv»

Videre mente Oliver at det kanskje er bra at Listhaug forsøker å få en bedre forståelse av hvordan flyktninger i Middelhavet har det, for ifølge han har den norske innvandringsministeren så langt vært «veldig tonedøv» når det gjelder temaet.

Det illustrerte han med et klipp fra Dagsnytt 18 fra november i fjor hvor Listhaug uttalte at «Jesus var opptatt av å hjelpe flest mulig», og at det da «ikke handler om å hjelpe veldig mange i Norge».

– Tydeligvis lever hun etter et av Jesus sine mest minneverdige ordtak: «Gjør mot andre det du vil at andre skal gjøre mot deg. Tilbudet er ikke gyldig i Norge, et land som ikke eksisterer ennå.»

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter