Til fire personer:
4 kyllingfileter
3 ss rød curry paste
5 ss kokosmelk
1 stor rød paprika
1 rødløk
1/2 squash
limebåter tilservering
Skjær kyllingen i store biter. Bland sammen kokosmelk og curry paste.
Mariner kyllingen i blandingen i minimum 30 minutter.
Rens og skjær paprika, løk og squash i biter. Tre kylling og grønnsaker på spyd og grill spydene i ca. 10 minutter, snu litt på dem underveis.
Mandel og koriander ris
2 ss smør
2 løk, delt og skivet tynt
5 kardemummekapsler, knust
300 g basmatiris, gjerne hvit og brun
ca. 7 - 8 dl hønsebuljong (kyllingkraft)
3 ss mandelflak
1 rød chili, renset for frø
5 ss hakket frisk koriander
Smelt smøret i en romslig kasserolle. Fres løk og kardemumme i 5 minutter. Løken skal bli bløt og gyllen. Tilsett ris og buljong. Kok opp og rør rundt. Legg på lokk, senk temperaturen og kok til væsken er absorbert og risen er mør.
Rist mandelflakene lett i en tørr stekepane og bland dem inn i risen sammen med finhakket chili og koriander.
Lises kylling, kokos og curry
Lise Finchenhagen med ukens oppskrift. Kokos og curry kylling med mandel og koriander ris
Publisert
Oppdatert