Hopp til innhold

Lises kylling, kokos og curry

Lise Finchenhagen med ukens oppskrift. Kokos og curry kylling med mandel og koriander ris

Kylling med kokos og curry
Foto: Erik Baanerud

Til fire personer:
4 kyllingfileter
3 ss rød curry paste
5 ss kokosmelk
1 stor rød paprika
1 rødløk
1/2 squash
limebåter tilservering

Skjær kyllingen i store biter. Bland sammen kokosmelk og curry paste.
Mariner kyllingen i blandingen i minimum 30 minutter.
Rens og skjær paprika, løk og squash i biter. Tre kylling og grønnsaker på spyd og grill spydene i ca. 10 minutter, snu litt på dem underveis.

Mandel og koriander ris

2 ss smør
2 løk, delt og skivet tynt
5 kardemummekapsler, knust
300 g basmatiris, gjerne hvit og brun
ca. 7 - 8 dl hønsebuljong (kyllingkraft)
3 ss mandelflak
1 rød chili, renset for frø
5 ss hakket frisk koriander

Smelt smøret i en romslig kasserolle. Fres løk og kardemumme i 5 minutter. Løken skal bli bløt og gyllen. Tilsett ris og buljong. Kok opp og rør rundt. Legg på lokk, senk temperaturen og kok til væsken er absorbert og risen er mør.
Rist mandelflakene lett i en tørr stekepane og bland dem inn i risen sammen med finhakket chili og koriander.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober