NRK Meny
Normal

Lippestad snakker ut hos Skavlan

Advokat Geir Lippestad forsvarer landets mest forhatte mann. Fredag forteller han om det i «Skavlan».

Geir Lippestad

Geir Lippestad har tidligere forsvart Ole Nicolai Kvisler, som ble dømt for drapet på Benjamin Hermansen. Nå forsvarer han nok en forhatt mann.

Foto: SCANPIX NORWAY / Reuters

Fredag starter sesongen for «Skavlan» på NRK1 og svenske SVT.

Først ut er mannen som har fått i oppgave å forsvare massedrapsmorderen Anders Behring Breivik, som drepte 77 mennesker under det nøye planlagte terrorangrepet mot Norge fredag 22. juli.

– Vi har, som alle andre, vært veldig opptatt av terrortragedien. Geir Lippestad er den personen som har vært nærmest Behring Breivik, og er derfor veldig interessant for oss, sier Ales Ree, redaksjonssjef i «Skavlan».

Dette blir det første store TV-intervjuet med Lippestad, som var ukjent for folk flest fram til 23. juli.

– Vi skal blant annet snakke om hans valg, om hvorfor han tok denne jobben. Han har jo valgt å forsvare en folkefiende, sier Ree til NRK.no.

Større studio

FREDRIK SKAVLAN

Fredrik Skavlan er ny for klar sesong - med større studio.

Foto: Wiklund, Anders / SCANPIX

Kulissene til denne sesongen av talkshowet blir de samme, men Fredrik Skavlan kan boltre seg i et større studio enn sist.

– Vi er det største talkshowet i Skandinavia, og mange ønsker å spille hos oss. Derfor har vi blant annet fått en større scene, slik at det blir bedre plass til større musikkproduksjoner, sier Ree.

– Vi forsøker å holde oss til en miks av store, kjente artister, og de mer ukjente.

– Er det slik at plateselskapene banker på døra hos dere?

– Det kan vi vel si, ja.

Forteller om Skarsgård-klanen

Music Benny Andersson Benny Andersson

Benny Andersson tar med seg musikersønnen Ludvig når han besøker Fredrik Skavlan.

Foto: Joel Ryan / Ap

Geir Lippestad er ikke den eneste gjesten hos Fredrik Skavlan denne fredagen.

I studio kommer også My Skarsgård, som er mor til de framgangsrike skuespillerne Alexander, Gustaf og Bill, og ekskonen til Hollywoodstjernen Stellan Skarsgård. Hun avslører myten om den lykkelige skuespillerfamilien.

ABBA-stjernen Benny Andersson tar med seg musikersønnen Ludvig, og danske Iben Hjejle og svenske Rolf Lassgård kommer for å snakke om den nye sesongen av den mørke komiserien Dag.

– Benny Andersson gjør svært sjelden intervjuer, så vi er veldig godt fornøyde med at han kommer til oss, avslutter Ales Ree.

Kulturstrøm

  • Ingen anklages for Princes død

    – Vi har rett og slett ikke nok bevis for å belaste noen med en forbrytelse knyttet til artisten Prince sin død, sa rettsadvokaten Mark Metz på en pressekonferanse torsdag. Det har tatt to år å etterforske dødsfallet til artisten, melder Reuters.

    Ingen anklages for dødsfallet til artisten Prince
    Foto: David J. Phillip / AP
  • Demonstrasjon mot Svenska Akademien

    Det pågår en større demonstrasjon i gamlebyen i Stockholm, melder Aftonbladet. Det har vært opprør hos Svenske Akademien de siste ukene, der flere ledere har gått av etter avsløringer om seksuelle overgrep og økonomisk mislighold.