NRK Meny
Normal

Lionel Richie til Oslo

80-tallets ukronede balladekonge sier «Hello» til Oslo igjen.

Nye og gamle låter blir å høre i Oslo Spektrum når Lionel Richie avlegger byen et besøk i april.
Foto: , JOHN SMOCK

Tirsdag 10. april neste år blir den smektende røsten til Lionel Richie å høre i Oslos storstue Spektrum.

Gammelt og nytt

Med seg har han både nye og gamle låter, melder konsertarrangørene.

Det er i forbindelse med verdensturneen som starter i Europa og Belgia 27. februar, at Richie vender nesen nordover.

Turneen skal innom 14 europeiske land og skjer i kjølvannet av sangerens nyeste album, «Coming Home».

Megahiter

Richie har megahiter som «Hello», «Can't Slow Down»," All Night Long", «Say You, Say Me» og «Dancing on The Ceiling» bak seg.

I perioden fra 1981-1987 hadde han hele 13 topp ti singler i USA, og han har solgt over 100 millioner album i løpet av sin 30 år lange karriere, som startet med bandet The Commodores på 70-tallet.

Siste gang Lionel Richie besøkte Oslo var i november 1998.

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3