Hopp til innhold

Linn Ullmann og Inghill Johansen nominert til Nordisk råds litteraturpris

Ullmanns roman «Jente, 1983» og Johansens «Dette er G» er de to nominerte verkene for Norge, melder NTB. Begge romanene er utgitt av forlaget Oktober.

Nordisk råds litteraturpris har blitt utdelt siden 1962, og feirer 60 år i 2022. Prisen gis til et skjønnlitterært verk som er skrevet på ett av de nordiske språkene, og regnes som en av de mest høythengende litteraturprisene i Norden.

Vinneren av Nordisk råds litteraturpris får tildelt en premie på 300.000 danske kroner, noe som offentliggjøres i Helsinki den 1. november.

Linn Ullmann
Foto: Javier Auris / NRK

Kulturstrøm

  • Ny mentor i «The Voice»

    Artisten Jarle Bernhoft tar over som mentor i den kommende sesongen av «The Voice», melder TV2.

    Mandag denne uken ble det kjent at den folkekjære artisten og mentoren Matoma, er ferdig i The Voice.

    Hans arvtager Jarle Bernhoft sier han gleder seg til den nye jobben. – Jeg klarer nok ikke å fylle tårekvoten hans, men jeg må finne mine egne sko, sier Bernhoft.

  • Beck-konsert med Depp i Kristiansund avlyses

    Konserten som Jeff Beck og Johnny Depp skulle ha i på Tahitifestivalen i Kristiansund lørdag avlyses grunnet koronasykdom i bandet. Det bekrefter festivalsjef Thomas Ingebrigtsen Lem til VG torsdag kveld. Han forteller til avisen at Hellbillies stepper inn og erstatter Beck og Depp, slik at det likevel blir festival.