NRK Meny
Normal

Lindsay Lohan saksøker TV-kanal

Lindsay Lohan (28) og moren hennes Dina har saksøkt Fox News Network, programlederen Sean Hannity og TV-kommentatoren Michelle Fields for ærekrenkelser.

Lindsay Lohan i en beige sofa med hvit kjole

Lindsay Lohan var sist aktuell i teaterstykket Speed the Plow, et stykke som ikke ble særlig godt mottatt. Nå prøver hun å stable karrieren på beina, og saksøker Fox News for ærekrenkelser etter narkotikaanklager.

Foto: Joel Ryan/Invision/AP / Ap

Søksmålet kommer etter at Michelle Fields hevdet at den amerikanske skuespilleren Lindsay Lohan og moren Dina Lohan pleide å ta kokain sammen, melder nyhetsbyrået Reuters.

Kommentaren kom på Sean Hannitys TV-program 4. februar i fjor, to dager etter at den Oscar-vinnende skuespilleren Philip Seymour Hoffman døde av en heroinoverdose. Samtalen i programmet dreide seg om kjendiser som hadde narkotikaproblemer, slik som Whitney Houston, Elvis Presley og Amy Winehouse.

Lindsay og Dina Lohan mener Michelle Fields slo fast at de to brukte kokain sammen. Lohan kaller det «fullstendig uansvarlig og ondsinnet» å foreslå Lindsay Lohan som den neste kjendisen til å dø av en narkotikaoverdose.

– Folk burde kunne føle at det de ser på TV eller leser i avisen er sant. Lindsay Lohan jobber med å få karrieren opp og stå igjen, og noe som dette kan være veldig skadende for henne, sier Mark Heller i et telefonintervju med Reuters.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fox News ChannelSean Hannity poses for photographs as he sits on the set of his show "Hannity" at the Fox News Channel's headquarters in New York City

Sean Hannity blir saksøkt av Lindsay og Dina Lohan etter kommentarer i TV-programmet «Hannity».

Foto: MIKE SEGAR / Reuters

Sto fram som rusmisbruker

Søksmålet kom akkurat før foreldelsesfristen på ett år gikk ut. Fox News sier at den juridiske avdelingen i selskapet ennå ikke har mottatt klagen og at de derfor ikke vil kommentere saken.

Lindsay Lohan har de siste årene skapt overskrifter for alt annet enn skuespilleryrket sitt. I et TV-intervju med Oprah Winfrey sto hun fram som rusmisbruker, og Lohan har flere arrestasjoner bak seg, blant annet for å ha kjørt bil i påvirket tilstand.

Den 28 år gamle stjernen startet sin karriere som modell i 3 års alderen, og hadde stor suksess som skuespiller i filmer som «Foreldrefellen», «Freaky Friday» og komedien «Mean Girls». I fjor gjorde hun et comeback i teaterstykket «Speed the Plow» i London, men fikk kritikk fordi hun ikke klarte å huske replikkene.