Hopp til innhold

Lindmo klar med nytt talkshow

Med talkshowet «Lindmo» skal den prisbelønte programlederen etter hvert erobre lørdagskvelden. Men Anne Lindmo er mest nervøs for hva svigermor vil mene.

– Angsten er jo at de skal tenke at jeg drar ned det stolte slektsnavnet. Jeg håper de blir fornøyde med resultatet, sier Anne Lindmo til NRK.no.

Med det nye talkshowet «Lindmo», som har premiere på NRK1 klokken 22.30 onsdag kveld, føyer programlederen seg inn i rekken av NRK-profiler som har fått programmer oppkalt etter seg selv. Og da gjelder det å prestere.

Les også: Lindmo med nytt talkshow på NRK

Tenker ikke fallhøyde

– Man blir bare svimmel av å gå rundt og tenke på fallhøyden, så det prøver jeg etter beste evne å unngå. Men jeg har ikke mer «noia» nå enn da jeg begynte som reporter i P3, jeg bare «køler» på.

«Lindmo» skal de seks første ukene sendes på onsdagkvelden, før programmet deretter tar over sendeflaten til «Skavlan» på fredagskveldene frem til sommeren. Fra høsten av er planen at talkshowet skal være en del av den nye «lørdagsgullrekka».

– Vi skal lage et program som tar for seg nasjonale begivenheter. Det som berører og begeistrer oss her og nå. «Først og sist» hadde det oppdraget i starten, før Skavlan flagget ut til Sverige, forteller den premiereklare programlederen.

Les også: Årets kvinnelige programleder

Luksusproblem

Anniken Huitfeldt på rød løper med skisko

Huitfeldt på rød løper med «den lille sorte» og skisko.

Foto: Karlsen, Anette / Scanpix

I kveldens første program får Anne Lindmo besøk av blant andre Jon Herwig Carlsen, kulturminister Anniken Huitfeldt og Julie Brotkorb. Den populære sportskommentatoren fyller snart 76 år, og er derfor nødt til å gå av med pensjon neste måned. Men før det skal han hylles i «Lindmo».

Kulturminister Huitfeldt og Julie Brotkorb, tidligere stabsjef for Høyre-leder Erna Solberg, skal på sin side snakke om deres tanker rundt moteskribentenes terninger, og kulturministerens skisko-stunt på den røde løperen under sentralbanksjefens middag på Grand Hotell i forrige uke.

– Jeg var egentlig mest nervøs for at pressen ikke skulle forstå at jeg tullet, innrømmet Huitfeldt under gårsdagens studio-opptak.

– Men det var noe jeg bestemte meg for å gjøre allerede etter Idrettsgallaen, da Therese Johaug fikk kritikk for å ha på feil sko til kjolen, avslører hun.

Anne Lindmo med Rebecca Hetland

Rebecca Hetland har en dramatisk historie å fortelle Anne Lindmo.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

I tillegg kommer Rebecca Hetland for å fortelle hvordan det var å overleve et snøskred, mens den danske TV-personligheten Mads Brügger avslører hvordan han jobbet med den kinoaktuelle dokumentaren «Ambassadøren».

– Vi hadde et luksusproblem når det gjaldt å finne gjester til premieren. Heldigvis er det en lang vår, og mange programmer å spre gullet på, slår Lindmo fast.

Drahjelp fra «Lilyhammer»?

Til forskjell fra NRKs øvrige studioproduksjoner, har «Lindmo»-redaksjonen valgt å trekke publikum så nærme som mulig podiet der Lindmo og gjestene sitter. Dermed kommer også gjestene til å levere et tre ganger så bra intervju, mener programlederen.

«Lindmo» skal den første tiden følge rett i hælene på seersuksessen «Lilyhammer», og Anne Lindmo innrømmer at hun håper på litt ekstra drahjelp fra den kanten.

– Selvsagt, det er deilig å ligge i kjølvannet etter en sånn seermessig supertanker.

Sisi med band

Suzanne «Sisi» Sumbundu med band står for underholdningen i premiereprogrammet av «Lindmo».

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober