Lindell-suksess mest sett på TV

«Honningfellen» er Unni Lindells mest solgte bok om Cato Isaksen. Gårsdagens premiere på krimserien med samme navn samlet hele 682 000 seere.

Honningfellen

Cato Isaksen må bryne seg på både et mord og en forsvinningssak i 'Honningfellen', som går på NRK1 mandager klokken 21.30.

Foto: Nordisk film

Honningfellen av Unni Lindell

Boken 'Honningfellen' er solgt i over 170 000 eksemplarer.

Foto: Aschehoug

Dette er kjempetall for serien, som mandag kveld tok over stafettpinnen etter «Orkesterfellen». Den forrige Lindell-serien samlet hele 732 000 seere da morderen ble avslørt forrige uke.

Nesten 30 000 flere seere så premieren på «Honningfellen», enn første og andre episode av «Orkestergraven».

Les også: Kohinoor: – Ga hud, hår og sjel for rollen

Nett-TV: Se første episode av «Honningfellen» her!

– Høye forventninger

– Dette er strålende tall. Jeg hadde høye forventninger til serien, og opplevelsen toppet dette, forteller Tone C. Rønning, prosjektsjef for eksterne dramaproduksjoner, til NRK.no.

Hun mener regissør Per Olav Sørensen og filmfotograf Jon Christian Rosenlund sammen har klart å gjøre bestselgeren til en vellykket TV-serie, i samarbeid med gode skuespillere.

Honningfellen

Cato Isaksejn (Reidar Sørensen) med deler av etterforskningsteamet sitt.

Foto: Nordisk Film / NRK

Les også: Lindell-krim vant mandagskvelden

Reidar Sørensen, Kohinoor Nordberg, Anne Marit Jacobsen og Agnes Kittelsen innehar noen av de sentrale rollene i Honningfellen.

Foreløpig siste

Til tross for suksessen, er det derimot usikkert om det blir noen fortsettelse av Lindell-universet på TV-skjermen i fremtiden.

Les også: Unni Lindell dreper Kripos-sjefen

– Vi har ingen planer om å bestille flere Lindell-serier foreløpig. Vi må sørge for både nyskapning og utvikling, så publikum ikke går lei. Men jeg kan love at det er mye annet godt drama for voksne i tiden som kommer, sier Rønning.

Kulturstrøm

  • Skal lage spenningsfilm om korona

    Fantefilm har fått 250.000 kroner i utviklingsstøtte til spenningsfilmen «C19» som tar utgangspunkt i koronapandemien. Pengene kommer fra Norsk filminstitutt, skriver Dagsavisen. Fantefilm har tidligere laget kinofilmene «Bølgen» og «Skjelvet».