NRK Meny
Normal

Limepai

Det er helg og og Lises forslag til fredagskos er frisk limepai med jordbær, kokos og sjokolade.

limepai
Foto: NRK

Limepai med jordbær, kokos og sjokolade

Paibunn:

15 store kjeks (digestives), knust

100 g smør, smeltet

 

Limekrem:

4 lime, saft + revet skall

2 egg

1 dl sukker

2 pl gelatin

100 g kaldt smør, i terninger

2 1/2 dl fløte

 

Pynt:

1 kurv jordbær

1 dl kokosmasse

50 g revet hvit og/eller mørk sjokolade

 

 

Fremgangsmåte:

Bland knuste kjeks med smeltet smør. Smør en terteform (ca 24 cm) med litt olje eller formfett. Trykk kjeksblandingen godt ut i formen med baksiden av en skje. Sett bunnen kaldt mens du lager fyllet. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Visp sammen limesaft, skall, egg og sukker i en kasserolle. Visp blandingen over middels varme til kremen tykkner og det så vidt begynner å bobble.Trekk kremen fra varmen og rør inn gelatinen. Rør inn smøret litt etter litt. Hell limekremen over i en bolle og la den avkjøles til romtemperatur. Pisk fløten til myk krem og vend den inn i limekremen. Ha det hele over i paibunnen og sett paien kaldt til servering. Rist kokosen gyllen i en stekepanne over middels høy varme eller i stekovnen ved 200 grader.Sjær jordbærene i tynne skiver. Dekk paien med jordbærskiver ved servering, dryss over kokos og revet sjokolade.

 

Tips:

Får du ikke tak i gode jordbær kan de sløyfes. Er jordbærene sure kan du drysse over litt sukker blandet med limeskall.