NRK Meny
Normal

Lillehammer svikter John Cleese

Synes ikke folk fra Lillehammer at John Cleese er morsom?

John Cleese
Foto: Matt Sayles / AP

Fredag er det verdenspremiere på showet «En latterlig kveld med John Cleese - eller hvordan finansiere skilsmissen» i Oslo.

Komikeren skal besøke seks norske byer før han tar showet sitt til USA. De aller fleste stedene er det utsolgt eller få billetter igjen, bortsett fra på Lillehammer.

– Legendarisk

To dager før en av verdens morsomste menn kommer til byen, er det fortsatt rundt 300 ledige billetter til forestillingen i Maihaugsalen.

– Jeg tror dette kan bli legendarisk, jeg synes det er utrolig bra, sier Kjetil Kristoffersen i Publicom som arrangerer Cleese sin Europaturné.

Han har ingen god forklaring hvorfor billettsalget går så tregt i byen.

– Jeg vet ikke, men det er så bra overalt ellers, så det ikke er noe problem.

Minste stoppested

I showet tar Cleese publikum med på en reise gjennom hele sin komikerkarriere. Han viser gamle klipp fra «Monty Python»-tiden og fra «Fawlty Towers», eller «Hotell i særklasse» som det heter i Norge, og alt mulig annet han har drevet med.

Lillehammer er den minste byen på Cleese sin Europa– og USA–turné, og ser ut til å bli det eneste stedet i Norge der forestillingen ikke blir utsolgt.

I tillegg til at svært få har fått med seg at komikerlegenden kommer til byen, mener noen at prisen på 990 kroner har skremt innlendingene bort fra John Cleese-showet. Men det vil ikke arrangør Krisoffersen være med på.

– Jeg synes ikke det er så dyrt jeg. 900 kroner er ikke lenger hva det var, mener Kristoffersen.

John Cleese som vert på «Hotell i særklasse»

John Cleese som Basil Fawlty: - Åh krigen? Å ja, jeg hadde glemt alt om det. Hitler, Himmler og alt det.

Foto: Scanpix

Kulturstrøm

  • Jakob Oftebro spiller Peer Gynt

    Det er nå endelig klart at Jakob Oftebro skal spille Peer Gynt på Gålå i august. Oftebro ble brannskadet under filminnspilling og det var usikkert om han kunne spille på Gålå. – Jeg gleder meg til å stå på scenen på Gålå med pappa og alle aktørene en gang til, sier Jakob Oftebro i en pressemelding.

  • Westworld podcast episode 9

    I ukas Westworld-episode «Vanishing Point» merker vi at det blåser opp til en blodig finale-episode! Tidslinjene møtes, planer avsløres og familieforbindelsene settes virkelig på prøve. Hør Filmpolitiets podcast her.

    Laster Instagram-innhold