Hopp til innhold

Likestilling i revers

Er den økende feiringen av valentinsdagen et tegn på at gammeldagse kjønnsroller er på full fart tilbake? Dette ble debattert på Litteraturhuset. Du kan fortsatt diskutere i kommentarfeltet her på nettsiden.

Video Likestilling i revers

Siv Jensen på Litteraturhuset på valentinsdagen, der likestillingsdebatten raste.

Du kan også se debatten i reprise på NRK 2 søndag 20. februar kl. 12:

I debattpanelet satt Elin Ørjasæter, kommentator i E24, samfunnsdebattant Magnus Marsdal og Frp-leder Siv Jensen.

Elin Ørjasæter, Magnus Marsdal og Siv Jensen

Debattantene Elin Ørjasæter, Magnus Marsdal og Siv Jensen er uenige i om vi har full likestilling her til lands. - Mødrene blir mest diskriminert nå, mener Marsdal (i midten).

Foto: Dag Håkon Hellevik, NRK og Erlend Aas / NRK/Scanpix

Forsørget eller likestilt?

Ellen Wesche Guttormsen og Knut Olav Åmås

Programleder i NRK Ekko, Ellen Wesche Guttormsen, og kultur- og debattredaktør i Aftenposten, Knut Olav Åmås ledet debatten.

Foto: NRK/Scanpix

Hvorfor ønsker mange kvinner fortsatt å bli forsørget av en mann? Og på hvilke områder øker og minker likestillingen i Norge i dag?

Debattlederne Ellen Wesche Guttormsen og Knut Olav Åmås spurte dessuten om det er galt at kvinner velger bort toppjobber og gjør tradisjonelle yrkesvalg.

Dette ble det høylydt diskusjon rundt på Litteraturhuset i Oslo.

Valentin-dagen er i dag, 14. februar.

De siste årene har det blitt stadig mer populært å feire Valentisdagen blant nordmenn. Kan dette bidra til å minske likestillingen her i landet? Følg debatten fra Litteraturhuset i Oslo.

Foto: H. MALLA / AP

Du kan fortsatt diskutere, og si din mening i kommentarfeltet nedenfor.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)