Lev lurt med Evertsen

Hun er saftig, nordnorsk, og i stand til å bite fra seg. Ingrid Evertsen er landskjent som Mossa, men skal nå gi Norgesglassets lyttere sine personlige tips om hvordan leve lurt.

24. oktober 2002 flyttet byberta Ingrid Evertsen fra Tromsø til Mefjordvær utenfor Senja. Da hun våknet trodde hun at hun var død. Det var så stille at hun måtte sjekke pulsen for å finne ut om hun virkelig var i livet.

Nå har hun forelsket seg i det lille stedet hun flyttet til, og funnet roen. Det har i følge et intervju med avisa Nordlys ført til at hun har blitt ryddigere i hodet og mer produktiv enn noen sinne.

– Jeg har produsert flere tekster på tre måneder i Mefjordvær, enn på de siste fem årene i byen. Jeg har et hav av stoff å ta av her ute, sier hun til Nordlys.

Entertaineren og skuespilleren Ingrid Evertsen er landskjent som Mossa, men det er som Ingrid Evertsen hun fremstår her i Norgesglasset.

Evertsens kåserier ble sendt på radio i perioden 2003 - 2005.

Kulturstrøm

 • Bergen får frimerke i 950-årsgave

  Posten markerer Bergens 950-årsjubileum med et nytt frimerke. Frimerket kommer i salg fra fredag 21. februar, og koster 24 kroner. Frimerket kan brukes til å sende brev på 20 til 50 gram i Norge.

  Frimerke, Bergen 950 år
  Foto: Posten / NTB Scanpix
 • – Jeg skylder leserne å fortsette

  – Etter at du fyller 80 skjer det så mye, da feiler man litt av hvert. Det verste som kan skje, er å se dårlig. Det forteller Frid Ingulstad, som har skrevet over 200 bøker, til programleder Vegard Larsen i Drivkraft.

  Frid Ingulstad
 • Sett av over 30.000 dansker

  Barnefilmen Elleville Elfrid, regissert av Frank Mosvold fra Kristiansand, er hittil sett av 31.000 kinogjengere i Danmark. Ifølge Norsk Film Distribusjon er dette «helt i særklasse for en norsk film i Danmark». Hittil er den sett av 50.000 i Norge.

  Frank Mosvold med Elleville Elfrid
  Foto: Thomas Sommerset / NRK