NRK Meny
Normal

Lettere bankbytte

Seks av ti har hatt samme bank i ti år eller mer. Men nå skal det bli lettere å bytte bank.

Fokus Bank
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Fra 1. april innføres det et enklere system, der alt man trenger å gjøre for å bytte bank, er å sende inn en enkelt nettsøknad. Deretter må banken ordne de øvrige formalitetene.

Bjørnar Eilertsen, rådgiver fra Forbrukerrådet, anbefaler langt flere å vurdere å bytte bank.Han mener at dette er noe mange av oss kan spare store summer på.

Hør hva folk i Oslo mener om å bytte bank:

Bankbytte eller ikke?

Selv om en undersøkelse fra TNS Gallup altså viser at 64 prosent har hatt den samme banken i minst ti år, er det stadig flere som bytter bank. I følge Finansnæringens Hovedorganisasjon har 17 prosent byttet bank i løpet av det siste året, noe som er et rekorhøyt tall. Det er de yngste som velger å bytte bank.

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

 • Anti danket ut Snøhetta

  Anti vant konkurransen mot blandt andre Snøhetta om å bli Posten Norges nye designbyrå. Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge sier at Anti skal bidra med strategisk merkevare- og designutvikling. Posten har ambisjoner om å komme med flere nye tjenester sier Gjølme, og disse må fanges opp i Postens uttrykk visuelt og merkevaremessig. (Kampanje)

  Laster Twitter-innhold
 • Inviterte til intervju på «Reddit»

  Forfatteren Jo Nesbø inviterte brukerne av nettsamfunnet «Reddit» til å spørre ham om hva som helst. Under intervjuet kommer det fram at han ønsker å skrive om hvordan informasjonen vi mottar blir filtrert og forandrer måten vi ser på verden.

  Jo Nesbø
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK