Hopp til innhold

Lettere bankbytte

Seks av ti har hatt samme bank i ti år eller mer. Men nå skal det bli lettere å bytte bank.

Fokus Bank
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Fra 1. april innføres det et enklere system, der alt man trenger å gjøre for å bytte bank, er å sende inn en enkelt nettsøknad. Deretter må banken ordne de øvrige formalitetene.

Bjørnar Eilertsen, rådgiver fra Forbrukerrådet, anbefaler langt flere å vurdere å bytte bank.Han mener at dette er noe mange av oss kan spare store summer på.

Hør hva folk i Oslo mener om å bytte bank:

Bankbytte eller ikke?

Selv om en undersøkelse fra TNS Gallup altså viser at 64 prosent har hatt den samme banken i minst ti år, er det stadig flere som bytter bank. I følge Finansnæringens Hovedorganisasjon har 17 prosent byttet bank i løpet av det siste året, noe som er et rekorhøyt tall. Det er de yngste som velger å bytte bank.

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)