Hopp til innhold

Leser koranen «minutt for minutt»

Muslimenes hellige skift, Koranen, skal leses opp i sin helhet på den finske rikskringkasteren Yle. Sendingene starter i mars og skal vare helt til oktober.

En gutt studerer Koranen

KORANEN: Den finske rikskringkasteren Yle hever nok noen øyenbryn med nyheten om at hele Koranen skal leses opp på finsk radio.

Foto: ADREES LATIF / Reuters

Syvende mars i sender den finske rikskringkasteren Yle sitt første av totalt 60 program der Koranen vil bli opplest på radio. Det skriver svenske Yle.

Programmet skal sendes lørdager og søndager mellom klokken 17.15 og 17.45. Premieren er 7. mars, og i oktober regner man med at boken er ferdig lest.

Ifølge Imam Anas Hajjar er det viktig at man leser hele koranen sammenhengende, for å gi et klart bilde av bokens innhold.

– Dessverre plukker noen mennesker ut løsrevne setninger fra Koranen og bruker dem til egne formål og glemmer skriftens viktige budskap, sier Hajjar.

Han skal sammen med islamforsker og professor Jaakko Hämeen-Anttila diskutere de forskjellige utdragene i forkant av opplesningen.

Målet er ifølge Hajjar at også de som ikke er kjent med islam skal få et innblikk i boken som forener halvannen milliard muslimer.

Satsingen er ikke helt ulik NRKs «Salmeboka minutt for minutt», som fikk stor oppmerksomhet da den ble lansert i fjor.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP