NRK Meny
Normal

Leser koranen «minutt for minutt»

Muslimenes hellige skift, Koranen, skal leses opp i sin helhet på den finske rikskringkasteren Yle. Sendingene starter i mars og skal vare helt til oktober.

En gutt studerer Koranen

KORANEN: Den finske rikskringkasteren Yle hever nok noen øyenbryn med nyheten om at hele Koranen skal leses opp på finsk radio.

Foto: ADREES LATIF / Reuters

Syvende mars i sender den finske rikskringkasteren Yle sitt første av totalt 60 program der Koranen vil bli opplest på radio. Det skriver svenske Yle.

Programmet skal sendes lørdager og søndager mellom klokken 17.15 og 17.45. Premieren er 7. mars, og i oktober regner man med at boken er ferdig lest.

Ifølge Imam Anas Hajjar er det viktig at man leser hele koranen sammenhengende, for å gi et klart bilde av bokens innhold.

– Dessverre plukker noen mennesker ut løsrevne setninger fra Koranen og bruker dem til egne formål og glemmer skriftens viktige budskap, sier Hajjar.

Han skal sammen med islamforsker og professor Jaakko Hämeen-Anttila diskutere de forskjellige utdragene i forkant av opplesningen.

Målet er ifølge Hajjar at også de som ikke er kjent med islam skal få et innblikk i boken som forener halvannen milliard muslimer.

Satsingen er ikke helt ulik NRKs «Salmeboka minutt for minutt», som fikk stor oppmerksomhet da den ble lansert i fjor.