Leonardo DiCaprio må vitne i ærekrenkelsessesak

Andrew Greene krever 208 millioner kroner for å ha blitt portrettert som en taper i «The Wolf of Wall Street».

Leonardo DiCaprio

DICAPRIO: En dommer har bestemt at Leonardo DiCaprio må avgi vitnemål i forbindelse med et søksmål mot Paramount Pictures og filmen «The Wolf of Wall Street».

Foto: REUTERS/Mario Anzuoni / NTB Scanpix

I 2013 spilte Leonardo DiCaprio rollen som børsmegler Jordan Belfort i den suksessrike filmen «The Wolf of Wall Street», som blant annet ga ham en Oscarnominasjon for beste skuespiller.

Nå har en amerikansk dommer bestemt at Hollywood-stjernen må avgi vitnemål i forbindelse med et to år gammelt søksmål mot filmen. Det skriver CNN.

Filmstudioet Paramount Pictures, som stod bak filmen, var en av flere selskaper som i 2014 ble saksøkt av Andrew Greene for ærekrenkelse.

Greene mener nemlig at karakteren Nicky «Rugrat» Koskoff portretterte ham som en taper med tupé som misbrukte dop og elsket prostituerte. Dette skal ifølge Greene ha ført til at forloveden gikk fra ham og at omdømmet hans ble skadet til en verdi av 15 millioner dollar.

«The Wolf of Wall Street» er basert på den virkelige Jordan Belforts biografi som omhandler hvordan han startet opp selskapet Stratton Oakmont og livet hans som en rik børsmegler på 80- og 90-tallet.

Stort erstatningskrav

Andrew Greene jobbet for Jordan Belfort i Stratton Oakmont, og han mener karakteren Nicky Koskoff, spilt av P.J. Byrne, portrettere ham på en nedlatende måte. Derfor krever han 25 millioner dollar, eller rundt 208 millioner kroner, i erstatning.

The Wolf of Wall Street

ÆREKRENKELSE: Andrew Greene mener han ble ærekrenket gjennom karakteren Nicky Koskoff, spilt av P.J. Byrne (sittende på skrivebordet med briller i midten av bildet).

Foto: United International Pictures / Pressefoto

Grunnen til at Leonardo DiCaprio er involvert i søksmålet er fordi skuespilleren var med å produsere filmen og møtte regissør Martin Scorsese og manusforfatter Terence Winter i utviklingen av manuset. Greenes advokater mener derfor at DiCaprios vitnemål er viktig.

Dommeren Steven Locke var tydeligvis enig og godtok kravet fra Greenes advokater om å kreve et vitnemål fra skuespilleren.

– Vi er glade for at dommeren anerkjenner DiCaprios unnvikende oppførsel og ser frem til å fortsette arbeidet vårt med å bringe rettferdighet for Greene, sa advokat Andrew Goldsmith til nettstedet E! News.

– For begrenset kunnskap

Greenes advokater har tilbudt DiCaprio å avlegge vitnemål i Los Angeles da det kan passe bedre inn i hans travle hverdag.

DiCaprios advokater sier på sin side at skuespillerens kunnskap er for begrenset til å rettferdiggjøre byrden av et vitnemål.

Kulturstrøm

 • Maja Lundes julebok på førsteplass

  Maja Lunde og Lisa Aisatos bok «Snøsøsteren» går rett til topps på Bokhandlerforeningens Bokliste for skjønnlitteratur. Det melder nettstedet Bok365. Boka er en litterær julekalender som fortelles i 24 kapitler. VG mente boka var en «uvanlig spennende kalenderbok» og ga den terningkast seks.

 • NRK-BBC-samarbeid vant sølv

  Podkasten «Death in ice valley», om kvinnen som ble funnet drept i Isdalen, er tildelt sølv i Storbritannias store radioutdeling, Arias Radio Awards, for beste nye podkast. Serien er et samarbeid mellom NRK og BBC, og kan høres på NRK Radio.

 • Får portrett på Theatercaféen

  Torsdag ble et portrett av Liv Ullmann avduket på Theatercaféen. Portrettet skal henge i inngangspartiet rett over portrettet av André Bjerke. Pia Tjelta og Kåre Conradi fikk også sine portretter på veggen ved landets hovedscene.

  Liv Ullmann
  Foto: Arendalsuka