NRK Meny
Normal

Leonard-statuetten til Margido Esp

Norsk revys høyeste utmerkelse, Leonard-statuetten, er tildelt Jakob Margido Esp.

Fru Flettfrid Andresen merker finanskrisen

Fieguren fru Flettfrid Andresen feirer i år 25-årsjubileum.

Foto: Tøllefsen, Odd Steinar / SCANPIX

Jakob Margido Esp er kanskje mest kjent for mange som figuren «Flettfrid Andresen» som i år feiret 25-årsjubileum.

Flettfrid dukket opp første gang i Nitimen i 1983 og var deretter en flittig gjest med sine innringninger fra de dannede damer på Øvre Singsaker. Flettfrid-figuren hadde sin glanstid på 80- og 90-tallet både i radio og på TV.

Esp har også lagt ned en betydelig innsats både på Trøndelag Teater og på andre scener i Trondheim med blant annet forestillingene «Store lille Otto» og «Søndags-Nielsen» samt revyer som «Store lille Trondheim» og «Store lille verden».

De senere årene har Jakob Margido Esp vært aktuell med enmannsforestillingene «Espresso» og «Nå går det over egg og stokk», foruten mange andre roller på Trøndelag Teater. Han er for tiden å se i rollen som Tormod i Anne B. Ragdes forestilling «Ligge i grønne enger».

Prisen er innstiftet av Norsk Revyforfatterforening for mangeårig og betydelig innsats for norsk revy. Den er oppkalt etter Einar Leonard Schanke, en av Norges viktige revypersonligheter fra femtitallet og til sin bortgang i 1992.

Blant tidligere vinnere finner vi blant annet Leif Juster, Arve Opsahl, Elsa Lystad, Harald Heide Steen jr., Grethe Kausland, Dizzie Tunes, Hege Schøyen, Arthur Arntzen, Odd Børretzen, Andreas Diesen og Jon Skolmen.

Kulturstrøm