NRK Meny
Normal

Lene Alexandra Øien

Lene Alexandra Øien var gjest i Stjerneklart 6. februar 2012.

Lene Alexandra Øien
Foto: Rolf Ørjan Høgset / Sonymusic

LENE ALEXANDRA ØIENS CV


Lene Øien ble født den 29. oktober 1981 på Trøgstad. Der vokste hun opp med mamma Nina, pappa Kai og den tre år eldre broren Lasse. Hun gikk på Skjønhaug barne- og ungdomsskole og tok tegning, form og farge på Mysen videregående, Musikk, dans og drama på Risum videregående og Blomsterdekor på Kalnes videregående.


Da hun var 19 år opptrådte hun som nakenmodell i bladene Lek, Cocktail og Cats og tok tilleggsnavnet Alexandra.

Idol og PR-jippo
I 2003 deltok Lene Alexandra i den første sesongen av musikk-konkurransen Idol på TV2. Hun kom til finalerundene i konkurransen der Kurt Nilsen vant.
I 2004, da hun var 23 år gammel, deltok hun i realityprogrammet Robinson-ekspedisjonen på TV3. Sammen med modellen Aylar Lie var hun med på et PR-stunt der den britiske sangeren Robbie Williams var involvert, og de to norske jentene havnet på forsiden av den britiske avisen The Sun. Det påståtte erotiske forholdet til Robbie Williams ble senere avkreftet som en PR-jippo.

My boobs...
I 2006 sang hun sammen med metallbandet Staal og medlemmer av Rammsund i innsamlingsaksjonen ”Prosjekt 101”. Låten het ”11 dagar”. Året etter ga hun ut sin selvskrevne hit ”My boobs are OK” som vakte betydelig oppsikt.
Høsten 2008 deltok Lene Alexandra i ”Skal vi danse” på TV2 og gikk seirende ut av hele konkurransen. Samme år var hun med i en svensk reklamefilm for nummeropplysningstjenesten Aspiro. Filmen fikk kritikk i nabolandet på grunn av påstått kjønnsdiskriminering. Hun deltok også i Melodi Grand Prix for første gang med låten ”Sillycone Valley”. Samme år kom hennes første album ”Welcome to Sillycone Valley”.

Filmskuespiller og Grand Prix
I 2010 var hun med i spillefilmen ”Tomme tønner” der hun spilte politibetjenten Michelle. Samme dag som filmen hadde premiere, sang hun sangen ”Prima Donna” i Melodi Grand Prix. Hennes andre album kom ut med samme tittel – ”Prima Donna”.

Nyutgivelse

Hun har nettopp gitt ut EPen ”Try to catch me”. Hun er utdannet personlig trener på treningssenteret SATS på Storo. Nå er hun aktuell med en serie på TV2s nettsider.


Lene Alexandra bor sammen med mamma Nina på Sandaker i Oslo.

Kulturstrøm

  • Lauryn Hill til Oslo

    Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

    Lauryn Hill
    Foto: Omar Sejnæs / NRK
  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.