Lena Dunham truer med søksmål etter overgrepsanklager

Girls-skaperen er blitt anklaget for overgrep mot barn etter at hun kom med intime betroelser i boken sin. Nå truer hun med søksmål.

Lena Dunham lanserer bok

Lena Dunham har vært på en omfattende lanseringsturné for boken 'Not that Kind of Girl'. Nå truer hun med søksmål og trekker seg fra flere opptredener.

Foto: Joel Ryan / Ap

Lena Dunham med kjæresten på rød løper

Lena Dunham sammen med kjæresten Jack Antonoff på den røde løperen under årets Emmy-utdeling. Serien Girls var nominert til to priser, men vant ingenting.

Foto: FREDERIC J BROWN / Afp

Forfatter, regissør og skuespiller Lena Dunham skriver i boken «Not That Kind of Girl» at hun utforsket kroppen til lillesøsteren Grace mens hun selv var syv år gammel.

28-åringen forteller i boken at hun som syvåring ble nysgjerrig på sin ettårige lillesøsters vagina, og beskriver en episode som utspant seg i oppkjørselen i Long Island mens de lekte med bøtte og spann.

Når jeg så hva som var inne der, skrek jeg. «Mamma, mamma, Grace har noe der nede». Moren min brydde seg ikke om å spørre hvorfor jeg hadde undersøkt Graces vagina, dette var bare noe jeg gjorde. Hun satt seg bare på knærne og så selv. Det ble raskt tydelig at Grace hadde puttet seks eller syv steiner inn der. Mamma fjernet dem tålmodig, mens Grace bare lo fordi stuntet hadde blitt en suksess.

Den 28-årige Golden Globe-vinneren forteller også hvordan hun forsøkte å overtale lillesøsteren til å kysse henne, med virkemidler som «enhver seksuell predator ville ha brukt».

Boken «Not That Kind of Girl» er selvbiografisk, og Dunham skriver også om at hun ble voldtatt på fest i studietiden. Stjerneskuddet er kjent for å gi en usminket fremstilling av sitt eget liv, både gjennom TV-seriene, tekstene og filmene hun har laget.

Truer med søksmål

Blogger og politisk kommentator Ben Shapiro kalte det «seksuelle overgrep» på nettstedet Truth Revolt, noe som fikk Lena Dunham til å se rødt.

Både forfatteren og forlaget hennes truer nå med å trekke det høyreorienterte nettstedet Truth Revolt for retten, med mindre de trekker artikkelen og publiserer en beklagelse til Dunham og familien hennes.

Nettstedet har hverken tenkt til å trekke den opprinnelige saken eller publisere en beklagelse. De peker på at teksten er hentet fra Dunhams egen bok, og at de har rett til å skrive om materialet selv om hun kanskje ikke liker Truth Revolts tolkning av boken.

Nettstedet Truth Revolt sin visjon er blant annet «å avdekke venstrefolk i media for det dem er, ødelegge kredibiliteten deres i amerikansk media og knuse finansieringen deres».

Laster Twitter-innhold

Avlyser i Berlin og Antwerpen

Lena Dunham har også tatt til motmæle på Twitter, hvor hun blant annet skriver at «hun er så sint at hun nesten brenner opp».

Dunham skriver videre at saken ikke bare er morsom, men «opprørende og ekkel».

I går meddelte hun også at hun trekker seg fra planlagte arrangementer i både Berlin og i Antwerpen.

Lena Dunham er gjest i Skavlan-programmet som vises 14. november.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm