Hopp til innhold

Går mann av huse for Halloween-kostymer

Hos Festmagasinet Standard er de nødt til å slippe kundene inn i puljer for å klare å betjene alle i forbindelse med Halloween.

Standard på Halloween

Køen ble lang utenfor Standard på Halloween i fjor.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Lekebutikken i Oslo sentrum har spesialisert seg på fest- og karnevalsartikler, og er kjent for sitt store utvalg i blant annet kostymer og parykker. Men den siste uken i oktober er to etasjer med moro langt fra stort nok.

– I går måtte vi stenge dørene i en time og slippe folk inn i puljer for å klare å betjene alle sammen, og det samme skjer nok i dag, sier en ansatt hos Standard til nrk.no.

Les også: – Nordmenn kan ikke feire Halloween

Quiz: Test dine kunnskaper om Halloween her!

Enorm pågang

På Halloween i fjor sto køen flere meter nedover gaten. Ifølge lekebutikken har pågangen vært enorm de siste årene.

– Det startet allerede på 90-tallet, da nyinnflyttede amerikanere kom innom for å kjøpe seg kostymer. Den gangen ble vi tatt fullstendig på sengen. Nå trenger vi ikke annonsere, men gjør bare vårt beste for å dekke kundenes etterspørsel, forteller han.

Les også: Halloween – en smittefest?

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Nett-TV: Janet Eriksen forteller om hvordan Halloween-feiringen var i Skottland da hun var barn

Flest barn

Ifølge sosialantropolog Virginie Amilien ved Statens institutt for forbruksforskning (Sifo), er den norske Halloween-trenden fortsatt langt fra amerikanernes tradisjon.

– Da jeg feiret Halloween i Washington D.C for noen år siden, var det tre av fire i gaten som kledde seg ut, både voksne og barn. I Norge er det fortsatt slik at dette er en barnefest, sier Amilien til nrk.no.

Les også: Skummel feiring på Bergen Museum

Hvordan har du tenkt å feire Halloween? Del dine meninger her!

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)