Hopp til innhold

Glitrende lekebil

Det spørs vel om minstemann får lov til å leke med Hot Wheels diamantbil.

Lekebil
Foto: Evan Agostini / AP

De aller fleste av oss har vel hatt en liten samling med lekebiler, og Hot Wheels er et yndet merke for små og store barn.

De har til og med laget noen syke bilmodeller i fullstørrelse, Twin Mill med to V8ere stikkende ut av panseret er en av de mest kjente, mens en BMW Isetta dragster er undertegnedes personlige favoritt.

750000 kr

Nå har de også hoppet på blingbølgen, for i anledning av leketøysfabrikantens 40 års jubileum har de laget en eksklusiv diamantbil. Den er dekket med 18-karats hvitt gull og har 2700 diamanter med en samlet karat på 23.

Prislappen for herligheten er på imponerende 140000 dollar, eller rundt 750000 norske kroner. Bilen skal auksjoneres bort til inntekt for et veldedig formål.

Se video om lekebilen

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober