NRK Meny
Normal

Glitrende lekebil

Det spørs vel om minstemann får lov til å leke med Hot Wheels diamantbil.

Lekebil
Foto: Evan Agostini / AP

De aller fleste av oss har vel hatt en liten samling med lekebiler, og Hot Wheels er et yndet merke for små og store barn.

De har til og med laget noen syke bilmodeller i fullstørrelse, Twin Mill med to V8ere stikkende ut av panseret er en av de mest kjente, mens en BMW Isetta dragster er undertegnedes personlige favoritt.

750000 kr

Nå har de også hoppet på blingbølgen, for i anledning av leketøysfabrikantens 40 års jubileum har de laget en eksklusiv diamantbil. Den er dekket med 18-karats hvitt gull og har 2700 diamanter med en samlet karat på 23.

Prislappen for herligheten er på imponerende 140000 dollar, eller rundt 750000 norske kroner. Bilen skal auksjoneres bort til inntekt for et veldedig formål.

Se video om lekebilen

Kulturstrøm

 • Lauryn Hill til Oslo

  Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

  Lauryn Hill på Molde jazzfestival
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Sammenligner Hjorth med Ferrante

  Det skorter ikke på godordene når Vigdis Hjorths roman «Arv og miljø» omtales av den britiske avisen The Guardian. Hjorth-romanen blir trukket fram av den britiske storavisen som en av de beste europeiske romanene som er på vei ut på det engelskspråklige markedet. Avisen omtaler boken som et kontroversielt familiedrama som har fått mye kritikerros hjemme, og spør om Hjorth kan bli den nye Ferrante på det engelske markedet. NRKs anmelder beskrev boka som rasende og klok, skjelvende og stringent da den kom, les anmeldelsen her (NTB/NRK).

  Vigdis Hjorth Arv og miljø
 • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

  Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.