Normal

Glitrende lekebil

Det spørs vel om minstemann får lov til å leke med Hot Wheels diamantbil.

Lekebil
Foto: Evan Agostini / AP

De aller fleste av oss har vel hatt en liten samling med lekebiler, og Hot Wheels er et yndet merke for små og store barn.

De har til og med laget noen syke bilmodeller i fullstørrelse, Twin Mill med to V8ere stikkende ut av panseret er en av de mest kjente, mens en BMW Isetta dragster er undertegnedes personlige favoritt.

750000 kr

Nå har de også hoppet på blingbølgen, for i anledning av leketøysfabrikantens 40 års jubileum har de laget en eksklusiv diamantbil. Den er dekket med 18-karats hvitt gull og har 2700 diamanter med en samlet karat på 23.

Prislappen for herligheten er på imponerende 140000 dollar, eller rundt 750000 norske kroner. Bilen skal auksjoneres bort til inntekt for et veldedig formål.

Se video om lekebilen

Kulturstrøm

 • Wolf Alice vant gjev britisk pris

  Det britiske indiebandet var nærmest stumme etter seieren, der de danket ut navn som Noel Gallagher, Arctic Monkeys og Lily Allen, skriver BBC. Ifølge juryen vant bandet Mercury-prisen for sitt eklektiske, forheksende andrealbum «Visions of a Life», som i det norske bransjenettstedet Gaffa ble beskrevet som en modigere og mer ambisiøs utgivelse enn debutplaten. (NTB)

  Wolf Alice
  Foto: Handout / NTB Tema
 • Cher hardt ut mot ABBA-Benny

  Til uken slipper Cher et album med sine versjoner av ABBA-klassikerne, og benytter anledningen til å kritisere Benny Andersson som komponerte bandets låter sammen med Björn Ulvaeus. – Benny tok jentene og brukte dem som instrumenter. Han laget en plass for dem i låtene, og de passet inn på den lille plassen. Men han ga dem ikke rom for å synge som de kanskje hadde villet, lyder det videre fra Cher. Etter å ha medvirket i «Mamma Mia – Here We Go Again»-filmen, sa Cher til The New York Times hun aldri var noen stor ABBA-fan på 70-tallet. (NTB)

  Mamma Mia! Here We Go Again
  Foto: Jonathan Prime / NTB Tema