Lek og alvor

Blossom Dearie (1924-2004) behersket kunsten å være alvorlig på en munter måte.
Hun føyer seg inn i en gruppe amerikanske artister, særlig fra Manhattan, som bruker subtil og underfundig humor for å si noe om «livet»

Hund
Foto: Illustrasjosnfoto: Colourbox.no

Hør: Studio Sokrates: Blossom Dearie og Gregory Bateson del 1, 25.04.2009

'

Blossom
Selv sa Blossom at hun het Marguerite Blossom Dearie, men hennes virkelige navn var Blossom Margrete Dearie. Ikke var hun født I 1925 heller, men I 1924, skriver La Times i minneordet for Blossom. Dessuten hadde hun norske aner, og etternavnet Torgersen forekommer også i tekster om Blossom.

Hun gjorde mye for å verne om privatlivet sitt. Fotografier er vanskelige å finne på nettet, likedan videoer på Youtube. Et bilde av den unge Blossom kan du se i minneordene fra LA Times . Det må være tatt på femtitallet da Blossom oppholdt seg i Paris noen år.

Swingle singers
I Paris startet hun en vokalkvartett, The Blue Stars of France og fik en hit med Lullabye of Birdland, før hun forlot Frankrike og dro tilbake til NY.

The Blue Stars ble senere til den berømte vokalgruppen Swingle Singers under ledelse av Ward Swingle, men det er en annen historie.

'

Hvorfor leker hvalper?
Det er spørsmålet. Her melder Gregory Bateson pass – og vi setter punktum. Men dere vet kanskje? Send en e-post til Studio Sokrates så kan det vanke en eske av våre legendariske filosofipastiller.

'

Musikken:
1: They Say It's Spring
2: Peel me a Grape

Kulturstrøm

 • Harr får hovudrolla

  Torbjørn Harr skal spela hovudrolla i filmen Tunnelen, som torsdag startar filminga i Vik. Det skriv Sogn Avis. Harr har spelt store rollar, mellom anna i den amerikanske versjonen av Vikingane (biletet) og i filmen Birkebeinarane. Han har dessuten hatt ei rekke roller på Nationaltheatret.

  Thorbjørn Harr
  Foto: Vikings / Tumblr
 • Fire år med pop-up utstillinger

  Aune Sand, broren Vebjørn og kona Marianne Aulie har vært på reise med kunsten sin i over fire år. De har stilt ut på 50 steder og over tre hundre tusen har sett kunsten, sier Aune. Hør ham fortelle om livet i kunstnerkollektivet, kjærligheten og friheten i P2-portrettet.

  Aune Sand
 • Opera-stunt i båt

  Det ble fullt i salongen i den tidligere hurtigruta MS Nordstjernen i Kristiansund i dag. Tilfeldigheter gjorde at båten ligger i vinteropplag i byen. Dette utnyttet Operafestukene og heiv seg rundt og inviterte til konsert ombord i den ærverdige båten. Stuntet ble så godt mottatt at det ble kø ut døra i salongen der konserten ble holdt.

  Kø for å få med seg operasang i Kristiansund
  Foto: Eirik Haukenes / NRK