Leif Oves smugkikk

Randi Wenche Haugen og Leif Ove Andsnes fikk en smugtitt på Carte Blance i Teatergarasjen.

Randi Wenche Hauge møtte Leif Ove Andsnes

Randi Wenche Haugen møtte Leif Ove Andsnes på Festspillenes åpningsdag.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Randi Wenche Haugen foran Grieghallen i Bergen.

Randi Wenche Haugen, her foran Grieghallen i Bergen, er NRKs Festspill-blogger.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Les også: Randi Stene redder Festspillene

Les mer i Randis festspillblogg!

Leif Ove Andsnes har interesser langt utover pianomusikk, og i går var han på den åpne generalprøven til danseensemblet Carte Blanche i Teatergarasjen.

Han kjenner godt til den danske festspillkomponisten Bent Sørensen, som har skrevet musikken koreograf Ingunn Bjørnsgaard har laget en times ballett over, og han likte godt det han både så og hørte: ”Poetisk og kraftfullt” var beskrivelsen han ga meg etter forestillingen.

Dro på smilebåndet

100 tenåringer, TV og presse var også i salen, og mange dro både på smilebåndet og lo underveis i forestillingen.

Premieren er i kveld kl 18.00 – dvs. før selve åpningskonserten, og jeg kommer tilbake med min analyse av hva jeg så etter premieren.

Ellers kan jeg opplyse at Bryn Terfel konserten i Grieghallen i morgen kveld er komplett utsolgt – jeg skal anmelde den, men er foreløpig uten billett jeg også…

Kulturstrøm

 • Emmy til The Queen's Gambit

  Netflix-serien «The Queen's Gambit» vant Emmy for beste miniserie. Serien handler om Beth Harmon som reiser rundt i verden og spiller sjakk i et mannsdominert miljø.

 • The Crown beste dramaserie

  Den populære TV-serien «The Crown» gjorde leie av bord og tok med seg alle priser i dramakategorier i nattens Emmy-utdeling i Los Angeles.

  Serien ble kåret til vinner av den prestisjefylte kategorien beste dramaserie da film- og TV-stjerner inntok den røde løperen i Los Angeles natt til søndag.

 • Emmy-pris til Johs O'Connor

  Skuespiller Johs O'Connor fikk prisen for beste mannlige skuespiller for sin rolle som prins Charles i Neflix-serien «The Crown». – Å få være med på å lage «The Crown »har vært de to mest givende årene i livet mitt, sa O'Connor da han mottok prisen.

  Josh O'Connor
  Foto: Des Willie / AP