Hopp til innhold

Leif Oves smugkikk

Randi Wenche Haugen og Leif Ove Andsnes fikk en smugtitt på Carte Blance i Teatergarasjen.

Randi Wenche Hauge møtte Leif Ove Andsnes

Randi Wenche Haugen møtte Leif Ove Andsnes på Festspillenes åpningsdag.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Randi Wenche Haugen foran Grieghallen i Bergen.

Randi Wenche Haugen, her foran Grieghallen i Bergen, er NRKs Festspill-blogger.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Les også: Randi Stene redder Festspillene

Les mer i Randis festspillblogg!

Leif Ove Andsnes har interesser langt utover pianomusikk, og i går var han på den åpne generalprøven til danseensemblet Carte Blanche i Teatergarasjen.

Han kjenner godt til den danske festspillkomponisten Bent Sørensen, som har skrevet musikken koreograf Ingunn Bjørnsgaard har laget en times ballett over, og han likte godt det han både så og hørte: ”Poetisk og kraftfullt” var beskrivelsen han ga meg etter forestillingen.

Dro på smilebåndet

100 tenåringer, TV og presse var også i salen, og mange dro både på smilebåndet og lo underveis i forestillingen.

Premieren er i kveld kl 18.00 – dvs. før selve åpningskonserten, og jeg kommer tilbake med min analyse av hva jeg så etter premieren.

Ellers kan jeg opplyse at Bryn Terfel konserten i Grieghallen i morgen kveld er komplett utsolgt – jeg skal anmelde den, men er foreløpig uten billett jeg også…

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober