Det litt tunge slepne bokmålet med Helgelandstonen i bunnen var karakteristisk for Lillegaard, som lagde radioprogram og bøker om mennesker som hadde en historie å fortelle. Programmene kunne handle om vanlige mennesker, men han fikk også myndighetspersoner og politikere til å vise andre sider av seg selv.

Leif B Lillegaard
Det første opptaket av Lillegaard er fra 1965, samme år som han startet i NRK. Han hadde søkt før, men fått beskjed om at målføret hans ikke passet i NRK. Men det forandret seg, og Lillegaard ble en av NRK-stemmene. Først ble han ansatt i Kortbølgen, NRKs sending for sjøfolk og nordmenn i utlandet.
Lillegaard jobbet i mange år som journalist i Morgenbladet før han gikk over til NRK. Hans temaer kunne være historier fra krigen, sjølivet, natur, kystkultur og dagligliv.
Etter noen år i NRK i Oslo, røk han uklar med systemet. Hans spesielle arbeidsform passet ikke helt inn i det nye mer strømlinjeformede NRK, så han fikk en spesialstilling og dro til Trondheim på 1970-tallet.
Lillegaard var en produktiv mann med en spesiell arbeidsform. Det husker NRK-medarbeider Ingvar Rostad som jobbet sammen med han på 1970-tallet.
- Han hadde en stor bag full av bånd som han kom til studio med, og redigerte ut i fra det. Båndene varte omlag 15 minutter hver, og var fulle av stemmer han hadde sanket fra alle kanter av landet. Lillegaard reiste land og strand rundt og snakket med folk, og redigerte ofte sammen klippene før han bestemte seg for hva innslagene skulle handle om, forteller Rostad.
Lillegaard var også produktiv som forfatter, og enkelte år hadde han en håndfull nye bøker klare.
Lillegaard sluttet i NRK tidlig på 1980-tallet, og i 1989 flyttet han hjem til Sandnessjøen der han døde i 1996 etter flere års sykdom.
Klikk på linken i medieboksen over for å høre innslaget om Leif B Lillegaard. Innslaget var laget av Tron Soot-Ryen og tilrettelagt for nett av Per Kristian Johansen.
Norgesglasset NRK P1 26.11.2003