Brukte et halvt år på å lage legokopi av slottet

Det kongelige slott får en ny attraksjon i sommer. I lille festsal har det vært høy aktivitet for å få gjennomført et stort byggeprosjekt.

Brikkelauget lager legoslott til Det kongelige slott.

Legoslottet blir en del av omvisningen på Det kongelige slott.

100.000 brikker måtte til for å bygge en miniversjon av Det kongelige slott.

– Det er den store trangen til å skape noe, til å bygge noe og føle at man virkelig kan få utfolde seg med enormt av konstruksjonsklosser. Og det har vært den store gleden ved å bygge med 100.000 legoklosser, sier Morten Dalermoen, medlem i Brikkelauget.

Legoentusiastene i Brikkelauget har satt sammen bygningen i deler for at selve monteringen skal gå fortere. De har brukt mye tid på forberedelser.

– Cirka et halvt år fra første befaring til sluttresultatet. Det er ikke helt ferdigstilt nå, det vil det være når det er åpent slott på lørdag. Da vil alle detaljer være på plass etter et halvt års arbeid, sier Dalermoen til NRK.

Modellen med de 100.000 brikkene skal stå på slottet i to måneder.

– Vi synes det er veldig morsomt. Faktisk helt fantastisk, fordi modellen, som er bygget i målestokk 1:40, er så nøyaktig utført. Alt er med, sier Nina Høye, omvisningsleder ved Det kongelige slott.

Lego-versjonen av Mette Marit på vei til den kongelige bilen A2.

Her er lego-versjonen av Mette-Marit på vei til den kongelige bilen A2.

Foto: NRK
Lego-versjonen av kongefamilien vinker fra slottsbalkongen.

Lego-versjonen av kongefamilien vinker fra slottsbalkongen.

Foto: NRK

Kulturstrøm

 • Kaféverten fra «Friends» er død

  Den amerikanske skuespilleren James Michael Tyler er død. Han er mest kjent for sin rolle som baristaen Gunther i TV-serien «Friends». Ifølge nettstedet TMZ døde han etter å ha blitt diagnostisert med prostatakreft. Han ble 59 år.

  James Michael Tyler
  Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP
 • Vil ikkje bruke ekte våpen

  Produsenten for dramaserien «The Rookie», som går på TV 2, seier at dei ikkje vil bruke ekte våpen på sett, skriv AP. Det vart bestemt etter at filmfotografen Halyna Hutchins vart skoten og døde på innspelinga av filmen «Rust».

  – Kvar ein risiko, er ein for stor risko, sa produsent Alexi Hawley. I staden vil serien bruke falske våpen og legge på skoteffektar i etter-produksjonen.