Hopp til innhold

Legosex skaper harme i Danmark

Malerier av legomenn som har sex og forestiller Adolf Hitler, Osama Bin Laden og Saddam Hussein har satt enkeltes sinn i kok i Danmark.

Legosex

Den danske kunstneren Svend Ahnstrøm hyller World Out Games. Legosex er ikke like populært hos alle.

Foto: Roskilde Kommunes kunstforening

Legomannen Hitler

Legomannen Adolf Hitler

Foto: http://svenda.dk/toys.html

Roskilde Kommune i Danmark har fått flere klager fra rådhusets ansatte, på grunn av en kunstutstilling som har blitt hengt opp på arbeidsplassen, skriver Politiken.dk.

Det er kunstneren Svend Ahnstrøms nyeste serie malerier som skaper harme.

Viser til ytringsfriheten

De 62 maleriene inneholder motiv av legomenn som forestiller blandt andre Adolf Hitler, Saddam Hussein, Osama Bin Laden, samt to legomenn som har sex. Roskildes kommunaldirektør, Henrik Kolind, viser til ytringsfriheten og sier at kunst også skal vekke debatt.

– Vi har fått to klager fra blant annet en leder i Familie- og barneavdelingen og en fra Borgerservice. De ville at vi skulle ta bildene ned og henge dem et annet sted. Men når vi først har invitert en kunstner hit, kan vi ikke drive sensur, sier forman for

Lego-Osama

Lego-Osama

Foto: http://svenda.dk/toys.html

Roskilde Kommunes kunstforening, Annette Hvidberg.

Legomenn har sex

Bildet av de to legofigurene som har sex, er ifølge kunstneren selv inspirert av Toys-serien. Selv kaller han serien for «Gays» og lar det være en hylles til «World Out Games», et sports- og kulturarrangements for homofile.

Om Toys-serien sier han på sine hjemmesider:

– Ideen var å lage noe fra barneuniverset, som egentlig ikke var for barn. Jeg liker ideen om å sette disse «bad guys» inn i et søtt barneunivers, sånn at man nesten liker dem.

Kulturstrøm

  • TMZ: Ronnie Turner er død

    Tina Turners son Ronnie Turner er død, ifølge TMZ. Han blei 62 år gammal. Det er førebels ikkje kjent kva han døydde av. Men den amerikanske nettstaden skriv at Ronnie Turner har hatt fleire helseplager dei seinare åra.