Legosex skaper harme i Danmark

Malerier av legomenn som har sex og forestiller Adolf Hitler, Osama Bin Laden og Saddam Hussein har satt enkeltes sinn i kok i Danmark.

Legosex

Den danske kunstneren Svend Ahnstrøm hyller World Out Games. Legosex er ikke like populært hos alle.

Foto: Roskilde Kommunes kunstforening

Legomannen Hitler

Legomannen Adolf Hitler

Foto: http://svenda.dk/toys.html

Roskilde Kommune i Danmark har fått flere klager fra rådhusets ansatte, på grunn av en kunstutstilling som har blitt hengt opp på arbeidsplassen, skriver Politiken.dk.

Det er kunstneren Svend Ahnstrøms nyeste serie malerier som skaper harme.

Viser til ytringsfriheten

De 62 maleriene inneholder motiv av legomenn som forestiller blandt andre Adolf Hitler, Saddam Hussein, Osama Bin Laden, samt to legomenn som har sex. Roskildes kommunaldirektør, Henrik Kolind, viser til ytringsfriheten og sier at kunst også skal vekke debatt.

– Vi har fått to klager fra blant annet en leder i Familie- og barneavdelingen og en fra Borgerservice. De ville at vi skulle ta bildene ned og henge dem et annet sted. Men når vi først har invitert en kunstner hit, kan vi ikke drive sensur, sier forman for

Lego-Osama

Lego-Osama

Foto: http://svenda.dk/toys.html

Roskilde Kommunes kunstforening, Annette Hvidberg.

Legomenn har sex

Bildet av de to legofigurene som har sex, er ifølge kunstneren selv inspirert av Toys-serien. Selv kaller han serien for «Gays» og lar det være en hylles til «World Out Games», et sports- og kulturarrangements for homofile.

Om Toys-serien sier han på sine hjemmesider:

– Ideen var å lage noe fra barneuniverset, som egentlig ikke var for barn. Jeg liker ideen om å sette disse «bad guys» inn i et søtt barneunivers, sånn at man nesten liker dem.

Kulturstrøm

 • Demi Lovato inn på topp

  Demi Lovatos nye album «Dance With The Devil … The Art Of Starting Over» går inn på førsteplassen på amerikanske Billboards albumliste. Også tilbake i 2009 toppet hun listen, da med albumet «Here We Go Again». Det nye albumet handler om 28-årige Lovatos vei tilbake etter at hun i 2018 var nær ved å dø av en overdose (NTB).

  Demi Lovato på scenen i mars 2021
  Foto: Rich Fury / AFP/NTB
 • Anker navnestrid til Høyesterett

  Olav Thon (97) anker striden om navnet på Hamar-restauranten Stortorvet Gjestegiveri til Høyesterett.
  Det skriver E24. Thon mener fortsatt at han har enerett på navnet og logoen fra den over 100 år gamle restauranten med samme navn i Oslo.