NRK Meny
Normal

Legosex skaper harme i Danmark

Malerier av legomenn som har sex og forestiller Adolf Hitler, Osama Bin Laden og Saddam Hussein har satt enkeltes sinn i kok i Danmark.

Legosex

Den danske kunstneren Svend Ahnstrøm hyller World Out Games. Legosex er ikke like populært hos alle.

Foto: Roskilde Kommunes kunstforening

Legomannen Hitler

Legomannen Adolf Hitler

Foto: http://svenda.dk/toys.html

Roskilde Kommune i Danmark har fått flere klager fra rådhusets ansatte, på grunn av en kunstutstilling som har blitt hengt opp på arbeidsplassen, skriver Politiken.dk.

Det er kunstneren Svend Ahnstrøms nyeste serie malerier som skaper harme.

Viser til ytringsfriheten

De 62 maleriene inneholder motiv av legomenn som forestiller blandt andre Adolf Hitler, Saddam Hussein, Osama Bin Laden, samt to legomenn som har sex. Roskildes kommunaldirektør, Henrik Kolind, viser til ytringsfriheten og sier at kunst også skal vekke debatt.

– Vi har fått to klager fra blant annet en leder i Familie- og barneavdelingen og en fra Borgerservice. De ville at vi skulle ta bildene ned og henge dem et annet sted. Men når vi først har invitert en kunstner hit, kan vi ikke drive sensur, sier forman for

Lego-Osama

Lego-Osama

Foto: http://svenda.dk/toys.html

Roskilde Kommunes kunstforening, Annette Hvidberg.

Legomenn har sex

Bildet av de to legofigurene som har sex, er ifølge kunstneren selv inspirert av Toys-serien. Selv kaller han serien for «Gays» og lar det være en hylles til «World Out Games», et sports- og kulturarrangements for homofile.

Om Toys-serien sier han på sine hjemmesider:

– Ideen var å lage noe fra barneuniverset, som egentlig ikke var for barn. Jeg liker ideen om å sette disse «bad guys» inn i et søtt barneunivers, sånn at man nesten liker dem.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK