De tradisjonelle legoklossene har i all hovedsak sett like ut siden de kom på markedet på 1950-tallet. Men i årene som kommer vil den danske leketøysprodusenten velge mer miljøvennlige materialer.
Det opplyser David Clanchard, som er Legos leder for forskning og utvikling til The New York Times.
LEGO: Flere tusen av Tel Avivs innbyggere har gikk i desember 2017 sammen om å bygge verdens høyeste Lego-tårn.
Foto: Jack Guez / AFPFlere multinasjonale selskaper gjør endringer i produktenes emballasje om dagen, de bytter ut plast med lettere nedbrytbare stoffer. Coca-Cola satser på nedbrytbare flasker, Starbucks og McDonalds er i gang med å kutte ut sugerør i plast, og Ikea har som mål at all bruk av plast skal komme fra resirkulerbart materiale innen 2020.
- Les:
Legos hovedprodukt – legoklosser – er imidlertid laget av plast produsert av råolje. Men fra 2030 har selskapet som mål at klossene ikke skal inneholde råolje.
Målet er at endringen i produktenes materiale ikke skal kunne merkes av publikum.
Stort prosjekt
Selskapet har ifølge New York Times investert mer enn én milliard danske kroner, og ansatt mer enn hundre personer, i forbindelse med materialprosjektet.
- Les:
- Les:
Klossene i nye materialer testes for varme, hardhendt lek, og om de kan farges i de sterke fargene som legoklosser ofte har. Klossene skal også tåle vask i oppvaskmaskinen uten å miste form og farge.
– Vi må lære oss dette på nytt, sier Legos produksjonssjef i Billund, Henrik Østergaard Nilsen, til avisen.
I gang
Til nå har selskapet testet rundt 200 alternative materialer. I mars i år startet leketøysprodusenten å produsere alle busker, trær og andre lekeplanter i et plantebasert plaststoff fra sukkerrør, i stedet for med ABS – plast laget av olje.
– Dette er et stort første skritt i vår ambisiøse forpliktelse om å lage alle legoklosser av bærekraftig materiale, skrev selsapet i en pressemelding i forbindelse med lanseringen.
PLANTEBASERT:
Foto: Maria Tuxen Hedegaard / LEGO