Legger press på stjernene

Nelly Furtado gir bort én million dollar hun fikk for å opptre for Gaddafis familie. Nå etterlyses det samme engasjementet fra andre artister også.

Nelly Furtado

Nelly Furtado vil gi bort pengene hun fikk for å spille for Gaddafi-familien.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Video NRKs Urix om Libya og leder Muammar al-Gaddafi

Libyas diktator Muammar al-Gaddafi og hans familie skal ha betalt store summer for å få stjernene til å opptre for dem.

Foto: Nyhetsspiller
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Den canadiske popstjernen Nelly Furtado gir bort én million dollar hun har mottatt i honorar for å opptre for Muammar Gaddafis familie.

5,5 millioner for 45 minutter

Den libyske diktatorens familie var i 2007 samlet på et hotell i Italia, og leide Nelly Furtado til å underholde.

Furtado, som har hatt stor internasjonal suksess med låter som «I’m Like a Bird» og «Promiscuous», fikk 1 million dollar, drøyt 5,5 millioner kroner for det 45 minutter lange showet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nelly Furtados Twitter-melding

Nelly Furtados Twitter-melding.

Foto: Twitter

Gaddafis brutale voldsbruk mot demokratiforkjempere de siste dagene har gjort inntrykk også på Furtado, som nå vil gi bort pengene hun fikk for å synge for den libyske diktatorens nærmeste.

Beyonce

Beyonce er blant stjernene som nå oppfordres til å betale tilbake pengene de fikk av Muammar al-Gadaffis familie.

Foto: Peter Kramer / AP

Usher fikk blant annet pris for beste R&B-album på American Music Awards 2010.

Usher skal ha opptrådt sammen med Beyonce for Gaddafi-familien.

Foto: Scanpix
– Jeg kommer til å donere dem bort,

skriver Nelly Furtado på Twitter.

- Har ikke samme fokus

Som vi skrev i helga har blant andre også artister som Mariah Carrey mottatt latterlig høye honorarer for å spille for diktatorfamilien.

I tillegg skal artister som Beyonce, Usher og 50 Cent også ha gjort godt betalte opptredner, og nå legges det press på at også disse skal donere bort pengene de fikk.

Manageren til Usher, 50 Cent og Maria Carey har ifølge Rolling Stone Magazine avslått å kommentere dette, men andre har sine klare meninger.

- De fleste artister [som gjør slike jobber] har nok ikke et slikt grundig fokus, der de ser på styresettet i landet og hva som skjer der, sier Dennis Arfa som er agent for Metallica, Billy Joel og Rod Stewart.

- Grådigheten som gjelder

- Alle artister har ikke et humanitært fokus. I de fleste tilfellene er det nok grådigheten som gjelder, sier han videre.

- Dersom det var meg ville jeg gitt (pengene) til veldedighet, sier Buck Williams som er agent for blant andre R.E.M. og Widespread Panic.

Og David T. Viecelli, agent for Arcade Fire følger opp:

- Man kunne donere det til noe som på en eller annet måte støtter noen av de som har måttet lide under det strenge regimet.

Kulturstrøm

  • Ny teatersjef på Rosendal

    Briten Alexander Roberts (33) blir ny teatersjef på Rosendal Teater (tidligere Avant Garden). Roberts har bygget opp Reykjavik Dance Festival og er nå klar for Trondheim.

  • Tre CNN-journalister løslatt

    I USA er tre journalister løslatt etter å ha blitt pågrepet under en live-sending, mens de rapporterte opptøyene i Minneapolis. Det melder CNN. Myndighetene i delstaten sier de beklager.