Legger ned talentprogrammer?

Simon Cowell vurderer å legge ned «X Factor» og «Britain’s got Talent».

Simon Cowell

Simon Cowell er ikke sikker på om det blir noe mer «X Factor» eller «Britain’s got Talent» i Storbritannia.

Foto: PHIL McCARTEN / Reuters

Simon Cowell fikk i juni en Bafta Award

Simon Cowell fikk i juni en Bafta Award (British Academy Television Awards).

Foto: Joel Ryan / Ap

Simon Cowell – skaperen av talentprogrammene «X Factor» og «Britain’s got Talent» vurderer å legge ned programmene i Storbritannia.

Vil konsentrere seg om USA

50-åringen, som denne våren bestemte seg for å trekke seg som dommer for «American Idol», skal ha bestemt seg for å konsentrere seg om å videreutvikle den amerikanske versjonen av «X Factor».

Den britiske varianten er det imidlertid ikke sikkert dukker opp igjen. Cowell er nå i tenkeboksen om hvorvidt talenter igjen vil dukke opp på den britiske tv-kanalen ITV.

I første omgang har en eventuel oppstart av en ny sesong blitt skjøvet på til november, slik at den amerikanske sesongen kan bli ferdig.

- Vil folk egentlig ha det?

- Ja, «X Factor» har blitt flyttet, og vi vil vurdere om vi kan gjøre showet bedre. Men vil folk egentlig ha det tilbake? sier han spørrende til The Mirror.

- Selv om jeg har enkelte planer, skal jeg vente noen uker før jeg tar den endelige beslutningen, sier han videre.

Når det gjelder «Britain’s got Talent» vurderer han å trekke seg fullstendig ut

- Stemningen må være rett

- Jeg har kontrakt med ITV for i år, og det er det. Neste år vil jeg være med i ett tv-program, og det blir ikke i England.

- Stemningen må være rett for å lage disse showene, noe jeg bestandig har vært veldig bevisst på. Du kan ikke tvinge noe igjennom – det må være moro. I det øyeblikket det slutter å være moro takker jeg for meg, sier Simon Cowell.

Kulturstrøm

  • Ikke for gamle for turné

    – Vi har strengt tatt ikke satt noen sluttdato. Vi får rett og slett se hvor gamle vi føler oss, svarer Pet Shop Boys om å turnere etter fylte 60 år. Den britiske synthduoen, bestående av Neil Tennant (til venstre) og Chris Lowe, gir ut sitt 14. album, «Hotspot», denne uken. Til sommeren spiller de på festivalen Over Oslo. (NTB)

    Neil Tennant, Chris LowePet. Shop Boys live i Mexico 2016
    Foto: Eduardo Verdugo / Ap