Hopp til innhold

Legger ned talentprogrammer?

Simon Cowell vurderer å legge ned «X Factor» og «Britain’s got Talent».

Simon Cowell

Simon Cowell er ikke sikker på om det blir noe mer «X Factor» eller «Britain’s got Talent» i Storbritannia.

Foto: PHIL McCARTEN / Reuters

Simon Cowell fikk i juni en Bafta Award

Simon Cowell fikk i juni en Bafta Award (British Academy Television Awards).

Foto: Joel Ryan / Ap

Simon Cowell – skaperen av talentprogrammene «X Factor» og «Britain’s got Talent» vurderer å legge ned programmene i Storbritannia.

Vil konsentrere seg om USA

50-åringen, som denne våren bestemte seg for å trekke seg som dommer for «American Idol», skal ha bestemt seg for å konsentrere seg om å videreutvikle den amerikanske versjonen av «X Factor».

Den britiske varianten er det imidlertid ikke sikkert dukker opp igjen. Cowell er nå i tenkeboksen om hvorvidt talenter igjen vil dukke opp på den britiske tv-kanalen ITV.

I første omgang har en eventuel oppstart av en ny sesong blitt skjøvet på til november, slik at den amerikanske sesongen kan bli ferdig.

- Vil folk egentlig ha det?

- Ja, «X Factor» har blitt flyttet, og vi vil vurdere om vi kan gjøre showet bedre. Men vil folk egentlig ha det tilbake? sier han spørrende til The Mirror.

- Selv om jeg har enkelte planer, skal jeg vente noen uker før jeg tar den endelige beslutningen, sier han videre.

Når det gjelder «Britain’s got Talent» vurderer han å trekke seg fullstendig ut

- Stemningen må være rett

- Jeg har kontrakt med ITV for i år, og det er det. Neste år vil jeg være med i ett tv-program, og det blir ikke i England.

- Stemningen må være rett for å lage disse showene, noe jeg bestandig har vært veldig bevisst på. Du kan ikke tvinge noe igjennom – det må være moro. I det øyeblikket det slutter å være moro takker jeg for meg, sier Simon Cowell.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober