NRK Meny
Normal

Legger ned svenske Se & Hør

Den svenske utgaven av Se & Hør har slitt med inntjeningen, og forsvinner nå fra markedet.

Svenske Se & hör

Se & Hör gjenfødes nå under navnet «Hänt i Veckan».

Foto: Faksimile

Nettstedet Resume.se skriver at Aller Media nå legger ned svenske Se & Hör. Bladet har vært på markedet i Sverige i 20 år, men får nå tilbake sitt gamle navn, «Hänt i Veckan».

Bo Liljeberg, som er sjefredaktør, sier at de har lengtet etter å ta tilbake navnet «Hänt i Veckan», og sier at det er et av Sveriges sterkeste merkevarenavn, til tross for at bladet ikke har eksistert på 20 år.

Avviser link til dansk skandale

Han sier at de vil fortsette med bladets kjernevirksomhet, men samtidig lage et helt nytt blad.

I Danmark har vindkastene rundt Se & Hørs ører antatt orkan styrke etter avsløringene av bladet arbeidsmetoder. Sladrebladet overvåket kredittkortene til minst 86 kjente dansker fra 2008 til 2011, blant andre kortene til prins Joachim og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen. To tidligere redaktører er siktet for ulovlig overvåkning.

Lasse Gimnes

Medieanalytiker Lasse Gimnes sier at svenske Se & Hör aldri har vært noe lignende den suksessen som man har sett i Norge.

Foto: gimcom

Bo Liljeberg avviser at de legger ned svenske Se & Hör fordi merkevaren er belastende.

– På ingen måte. Jeg begynte å jobbe med denne omstruktureringen i februar, mens denne avsløringen kom senere. Vi har bare felles navn og eiere med danskene, sier han.

Ikke like suksessrike som i Norge

Mediekommentator Lasse Gimnes i Gimcom sier at svenske Se og Hør aldri har vært noen suksess på linje med det man har sett i Norge:

– Norsk Se & Hør har alltid ligget fire hestehoder foran både de danske og svenske utgavene. Av en eller annen grunn har norsk Se & Hør tjent fryktelig mye mer penger, og det kan det sikkert være flere årsaker til, sier han.

Han tror ikke dette nødvendigvis handler om at man vil fjerne seg fra navnet Se & Hør:

– Det trenger ikke nødvendigvis å ha med at merkevaren er blitt sverta. Svensk Se & Hør forholder seg til et svensk marked, og de store stygge sakene i andre land. Jeg tror mer det er bladmarkedet som er svekket, og de har ikke så mye å gå på som norske Se & Hør har, sier Gimnes.

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller