NRK Meny
Normal

Legger ned Dizzie Showteater

Etter 24 års drift blir nå Dizzie Showteater stengt.

Hege Schøyen og Øyvind Blunck

Artistene Hege Schøyen og Øyvind Blunck i revyen «Bare gode venner» på Dizzie Showteater i 1992.

Foto: Greve, Jan / NTB scanpix

Nedleggelsen av underholdningsteateret i Oslo, som tidligere het Humla, skyldes slitasje, og at teateret trenger en stor og omfattende oppussing.

– Det er ikke forsvarlig lengre, særlig for artistene. Da vil de ikke spille her. Og det må de jo ville, sier husleier Jørg-Fr. Ellertsen til VG.

Dermed var det Anne Marie Ottersen og Brit Elisabeth Haagensli som fikk æren av å ha den siste forestillingen på Dizzie Showteater med «Gammel dame er vond å vende».

Dizzie Showteater har hatt flere suksessrike musikalske show etter at gruppen Dizzie Tunes åpnet stedet i 1990. Blant annet solgte Hege Schøyen og Øivind Blunck 140.000 billetter til sitt show «Bare gode venner».

Artister som Øystein Sunde, Vazelina Bilopphøggers og Kjersti Holmen har også gjort flere forestillinger ved teateret.

Kulturstrøm

  • Stolt over sangboka

    Forfatteren Kjartan Fløgstad skriver så sangbart at mange norske musikere har satt musikk til tekstene hans. Nå er disse samlet i en sangbok med noter og besifring. Fløgstad selv er stolt og glad. Hør intervjuet med Fløgstad i NRK Spillerom

  • Nyopprettet stipend for unge poeter

    Nynorsk kultursentrum melder om et nytt stipend, kalt Olav H. Hauge-stipendet. Det er pålydende 150.000 kroner og skal gå «til en ung dikterstemme som har utmerket seg med et poetisk talent som lyriker, tekstforfatter eller sangpoet». Mottakeren skal være under 40 år og ha gitt ut inntil tre diktsamlinger eller egne større sangverk (NTB)

  • Oral Bee til Sentrum Scene

    1. september er det duket for konsert i storsalen, melder arrangøren. Oral Bee slapp sin første singel «Penger» i 2000 og ifølge pressemeldingen har ikke Oral Bee veket fra sin pimprapstil siden. Han har fått en renessanse i senere år: I 2015 skrev NRK om hvordan Oral Bee spilte utsolgte konserter og opptrådte på Øya (NTB).