Leger foretrekker hjerte og hjerne

Norske leger ønsker å behandle hjerteinfarkt, hjernesvulst eller leukemi, mens psykiske lidelser og eldreomsorg står nederst på ønskelista.

Operasjon av hjernen.
Foto: Ole Petter Klepp / NRK

Hør: Leger foretrekker hjerte og hjerne

Leger mener det er status å jobbe med hjerte og hjerne, psykiske lidelser og eldreomsorg havner på bunnen når leger rangerer sykdommer. Dette kommer frem i en kartlegging gjort av professor i samfunnsmedisin Steinar Westin, og forsker Dag Album ved St. Olavs Hospital i Trondheim.

Dette er første gang norske legers sykdomshierarki er studert, og Westin sier det er positivt at holdningene kommer fram i lyset.

Ved Agnete Daae-Qvale Holmemo og Pål Plassen.

Norgesglasset NRK P1

 

 

Kulturstrøm

 • Blir Artist in Residence

  John Zorn (67) blir Artist in Residence på Moldejazz neste år. Det seier festivalsjef Mariann Bjørnelv til rbnett.no. Den amerikanske multiinstrumentalisten og komponisten har vore på jazzfestivalen tre gonger før. Festivalen ønsker også å få verdsstjerna John Legend tilbake til utescena på Romsdalsmuseet.

  John Zorn
  Foto: Pressebilde
 • NRK vann pris for klimaprosjekt

  NRK.no vann European Digital Media Award for prosjektet Din klimaframtid, i kategorien «beste nyheitsnettstad eller mobilteneste».

  Prosjektet gir lesarene moglegheita til å sjå kva klimaendringar som kan bli gjeldande i deira kommune, basert på norsk og internasjonal forsking.

  – «Din klimaframtid» gir lesarane ei omgjengeleg, men likevel utruleg detaljert kjelde til å forstå potensielle effektar av klimaendringar, ikkje som eit breitt eller overveldande tema, men i sine eigne lokalsamfunn, står det i grunngjevinga.

  Dommarane meiner dette er eit «forbløffande journalistisk arbeid og eit historisk dokument for landet».