Kulturstrøm

 • En ganske vellaget høst-skremmer!

  The Nun er langt ifra nyskapende. Historien er basert på noen ganske tullete ideer som lett kan avfeies som tøys, men The Nun er også kompetent filmet, med en stemningsfull atmosfære, effektiv scenografi og godt skuespill i de viktigste rollene, mener NRKs anmelder.

  THE NUN
  Foto: SF Studios
 • Amerikaner slakter «My Struggle»

  Karl Ove Knausgårds sjette og siste bind av romanenserien «My Struggle» i USA, får slakt av The New York Times` anmelder. «Jeg måtte piske meg selv gjennom den, og etterpå var det som jeg trengte å få blodoverføring», er blant karakteristikkene Dwight Garner gir den nær 1200 sider lange romanen. Ikke minst mener han at den om lag 400 sider lange delen om diktatoren Hitler, kunne klart seg med toppen 40 sider, helst bare fire. Garner legger til at han mener Knausgårds tre første bind er blant tiårets beste. Eit grasiøst monster, mente NRKs kritiker om «Min kamp 6» da den ble utgitt i 2011.

  Karl Ove Knausgårds Min kamp 6 på engelsk
 • Trump-boka selger svært godt

  På en uke har tidligere Washington Post-journalist Bob Woodward solgt 1,1 millioner eksemplarer av boken om USAs president, «Fear: Trump in the White House». Woodwards nye bok beskriver president Donald Trumps første 18 måneder i Det hvite hus og er basert på intervjuer med flere anonyme kilder som skal jobbe tett på presidenten. I boka siteres blant andre forsvarsminister Jim Mattis på at «Donald Trump har kunnskap som et barn», etter at Trump spurte om tilstedeværelsen på Koreahalvøya, mens stabssjef John Kelly skal ha sagt at presidenten «har gått av hengslene og er en idiot». Begge benekter at de har sagt noe slikt. (NTB)