Hopp til innhold

Leder nytt TV-program: «Familiens ære»

Kjetil André Aamodt skal lede nytt konkurransedrevet reality-program på NRK. Der vil vi få et unikt innblikk i livet til kjente idrettsprofiler.

Kjetil Andre Aamodt.

FAMILIENS ÆRE: Tidligere toppalpinist, Kjetil André Aamodt skal lede det nye TV-programmet «Familiens ære», som er et underholdningsprogram som skal gå i helgene på NRK1 til høsten.

Foto: Maiken Amanda Brennås / NRK

– Tidligere idrettsutøvere og barna deres, som også er toppidrettsutøvere skal nå konkurrere sammen om familiens ære, forteller Kjetil André Aamodt.

I tillegg til konkurranser, skal vi også bli bedre kjent med idrettsprofilene, foreldre og søsken.

– Vi kommer hjem til familiene, får se hvordan de har det, og får høre hvordan de har hatt det i oppveksten, forteller Kjetil.

Vi får høre historiene til barna som har valgt å gå i foreldrenes fotspor, men også om de barna som ikke har valgt å gjøre det.

– Også kan man spørre, er det gener, arv, familien eller miljøet de har vokst opp i som er avgjørende for det, forteller han videre.

Viktig med støtte

Familiens betydning for å lykkes i idretten er en rød tråd i programmet. Det tror Kjetil er viktig uavhengig av hva man driver med.

– De aller fleste som tar det langt i idretten har hatt veldig god backing fra foreldrene, sier han.

– Man ser barn som ikke blir fulgt opp, og barn som bli fulgt opp litt vel mye. Men jeg tror de fleste ønsker at barna skal bli glad i livet, og idretten skal være et sted der man gjør ting man har lyst til, forteller Kjetil.

Dette har den tidligere toppalpinisten selv erfart, og gir mye av æren for sin karriere til sin egen far.

– Foreldrene mine brukte mye tid sammen med barna sine. De var til stede og så oss hele tiden. Det tror jeg er viktig uavhengig av hva du driver med, sier han videre.

VAL d'ISERE FRANKRIKE: Vinter OL- i Albertville i 1992. Kjetil André Aamodt er tidenes mestvinnende norske alpinist. Med 20 OL- og VM-medaljer har han flere pallplasser i internasjonale mesterskap enn noen annen alpinist.

VAL d'ISERE FRANKRIKE: Vinter OL- i Albertville i 1992. Kjetil André Aamodt er tidenes mestvinnende norske alpinist. Med 20 OL- og VM-medaljer har han flere pallplasser i internasjonale mesterskap enn noen annen alpinist.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB / Scanpix

Idrett skal gi glede

Kjetil forteller at det ofte diskuterer hvor mye press man skal legge på barna, og håper programmet kanskje kan bidra til å gi oss noen svar.

– Det er en evig diskusjon om hvilke metoder man skal bruke, for at barna skal få mest glede ut av idretten. Dette håper jeg vi kan få mer innsikt om hos disse seks familiene, forteller Kjetil.

Deltakerne skal konkurrere på historiske arenaer, som Bislet stadion, Holmenkollen nasjonalanlegg, Ullevål stadion og den nye skihallen Snø.

– Vi håper familiene kan samles, kose seg med morsomme konkurranser, og lære mer om hva det har betydd for familien at de har stått sammen i idretten, forteller Kjetil.

Innspillingen av «familiens ære» er i gang, og sendes på NRK1 til høsten, i helgene.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.