Led Zeppelins siste konsert

Da trommeslageren døde, døde også hardrockgruppa Led Zeppelin.

Led Zeppelin
Foto: Rusty Kennedy / Scanpix/AP

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hør ukas radioinnslag: MUGG: Led Zeppelins siste konsert:

Led Zeppelin døde med trommisen

- Mange mener Led Zeppelin var det største rockebandet på 70-tallet, sier Bård Ose og Finn Tokvam i musikkserien MUGG .

Men 7. Juli 1980 var det slutt, selv om dette egentlig skulle være starten på en ny æra for den britiske gruppa.

Grunnen til at dette ble den siste konserten Led Zeppelin holdt var at to uker etter konserten døde trommeslageren John Bonhan. Årsaken til dødsfallet var en alt for hard fest som Bonham aldri våknet fra.
Gruppa bestemte seg for at de ikke kunne fortsette uten alle de fire medlemmene, og når Bonham var død var det bare en ting å gjøre ; - legge ned Led Zeppelin, sier Bård Ose.

Led Zeppelin var et av de største stadionbandene verden hadde sett. Gruppa slo alle tidligere rekorder, til The Beatles for eksempel på 60-tallet både når det gjaldt både publikum og platesalg.

Den siste låten alle medlemmene, Robert Plant, Jimmy Page, John Paul Jones og John Bonham framførte sammen på en scene var ”Whole Lotta Love”.

MUGG-quiz

Andre jubileum MUGG feirer denne uka:

 • 17 år siden hippie-bevegelsen gikk på en alvorlig smell da et av de store hippie-symbolene, musikeren Jerry Garcia fra Grateful Dead, gikk inn i slipsbranjsen og ble splisprodusent.

Kulturstrøm

 • R. Kelly arrestert

  Artisten R. Kelly har overgitt seg til politiet i Chicago etter at han i går ble tiltalt for ti tilfeller av overgrep mot mindreårige og etterlyst. R. Kellys advokat fastholder at artisten er uskyldig, og hevder at kvinnene som påstår noe annet er løgnere.

  R. Kelly arresteres
  Foto: Tyler LaRiviere / AP
 • Rykter om 007 i Nordmarka

  Agent 007 kan være på vei til en hytte i Nordmarka utenfor Oslo. Ifølge avisene Varingen og VG. De mener å ha indikasjoner på at noe rundt innspillingen av «Bond 25» er på gang i Hakadal. Men alle som er involvert i de observerte aktivitetene er tause. James Bond er tross alt hemmelig agent. (NTB)

  Daniel Craig
  Foto: Michael Sohn / Ap
 • USA: Alvorlig tiltale mot R. Kelly

  Politiet i USA har i dag tiltalt artisten R. Kelly for ti tilfeller av grove seksuelle overgrep, melder Chicago Sun Times og flere andre medier. Den siste tida har flere kvinner stått fram med historier om overgrep, blant annet i dokumentaren «Surviving R. Kelly».