Hopp til innhold

Led Zeppelins siste konsert

Da trommeslageren døde, døde også hardrockgruppa Led Zeppelin.

Led Zeppelin
Foto: Rusty Kennedy / Scanpix/AP

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hør ukas radioinnslag: MUGG: Led Zeppelins siste konsert:

Led Zeppelin døde med trommisen

Video nsps_upload_2009_6_29_17_46_24_609.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Mange mener Led Zeppelin var det største rockebandet på 70-tallet, sier Bård Ose og Finn Tokvam i musikkserien MUGG .

Men 7. Juli 1980 var det slutt, selv om dette egentlig skulle være starten på en ny æra for den britiske gruppa.

Grunnen til at dette ble den siste konserten Led Zeppelin holdt var at to uker etter konserten døde trommeslageren John Bonhan. Årsaken til dødsfallet var en alt for hard fest som Bonham aldri våknet fra.
Gruppa bestemte seg for at de ikke kunne fortsette uten alle de fire medlemmene, og når Bonham var død var det bare en ting å gjøre ; - legge ned Led Zeppelin, sier Bård Ose.

Led Zeppelin var et av de største stadionbandene verden hadde sett. Gruppa slo alle tidligere rekorder, til The Beatles for eksempel på 60-tallet både når det gjaldt både publikum og platesalg.

Den siste låten alle medlemmene, Robert Plant, Jimmy Page, John Paul Jones og John Bonham framførte sammen på en scene var ”Whole Lotta Love”.

MUGG-quiz

Andre jubileum MUGG feirer denne uka:

  • 17 år siden hippie-bevegelsen gikk på en alvorlig smell da et av de store hippie-symbolene, musikeren Jerry Garcia fra Grateful Dead, gikk inn i slipsbranjsen og ble splisprodusent.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)