NRK Meny
Normal

Larsen og Sundfør til New York

Marit Larsen og Susanne Sundfør reiser til New York for å gjøre musikken sin kjent.

Marit Larsen under konsert på Uka-09

Marit Larsen, her under StudenterUka 2009 i Trondheim, har vært i USA mange ganger før. Nå reiser hun over igjen for å promotere musikken sin.

Foto: Arne Kristian Gansmo

Susanne Sundfør

Susanne Sundfør blir også med til USA for å spille på CMJ.

Foto: Arne Bru Haug

I samarbeid med Filter Magazine tar Øyafestivalen med seg Marit Larsen og Susanne Sundfør til en av bransjens viktigste festivaler for ny musikk – CMJ Festival i Brooklyn, melder Øyafestivalen i en pressemelding.

Norske, amerikanske og danske

Festivalen og magasinet har satt sammen én av kveldene på spillestedet Public Assembly – nærmere bestemt 22. oktober.

Der spiller Sundfør og Larsen sammen med singer/songwriter Brett Detar fra New York, platedebutantene i Morning Teleportation fra Oregon, Oh Land som opprinnelig er fra Danmark og Snowden fra Atlanta.

Music Export Norway

Tidligere har festivalen tatt med seg band og artister som Casiokids, Ingrid Olava, Datarock, Lukestar og Ida Maria til CMJ, med håp om at andre skal få øynene opp for norsk musikk.

Det musikalske fremstøtet på klubbfestivalen CMJ, som kan sees på som en internasjonal monsterutgave av Bylarm, skjer i samarbeid med Music Export Norway.

Kulturstrøm

  • Vant pris under Oslo Runway

    Designerduoen Harald Lunde Helgesen og Ida Falck Øien bak klesmerket Haik vant designprisen under avslutningen av Oslo Runway, skriver VG. Årets nominerte var Bror August, HAiKw/, Merilin Kolk, O-F-C og Søster Studio.

  • Den første filmplakaten

    Verdens første filmplakat skal selges på auksjon. Plakaten er for den første visningen av Lumière-brødrenes filmer i Paris in 1895, og markere dermed starten på den moderne filmepoken, skriver The Guardian. Plakaten er designet av Henri Brispot, og viser publikum på vei til å se bevegelige bilder på skjerm for aller første gang. Plakaten forventes solgt for over en halv million kroner.