Vaular med Fjorden, Baby! på brystet

Rapperen Lars Vaular har tidligere utrykket sterk misnøye med at Bergens-bandet Fjorden, Baby! ikke ble nominert til Spellemann. Under gårsdagens show stilte han på scenen iført en t-skjorte med bandets logo på brystet.

Lars Vaular

Lars Vaular hadde tatt på seg en t-skjorte med Fjorden, Baby!-logo på brystet da han skulle dele ut pris under gårsdagens Spellemannshow i Stavanger.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Lars Vaular reagerte da Spellemannsnominasjonene ble offentliggjort i desember i fjor, og Fjorden Baby! ikke var nominert i rockekategorien med albumet «Fjordkloden».

– Det er en skandale at de ikke er nominert. Det er tidenes plate, sa Vaular i desember.

LES OGSÅ: Spellemann 2013: Her er vinnerne

Under gårsdagens Spellemannshow markerte Vaular på sitt vis ved å ha på en T-skjorte med påskriften Fjorden, baby! på brystet.

NRK har flere ganger fosøkt å komme i kontakt med Vaular for å få vite om T-skjorten var ment som en hyllest til kollegaene, eller en protest til juryen, men har foreløpig ikke lykkes.

Vaular er for tiden uten manager, etter at samarbeidet mellom rapperen og manager Gunnar Greve nylig ble avsluttet.


Se bilder og video fra den røde løperen her:

Fra den røde løperen Spellemann


LES OGSÅ: Musikkekspert: – En vits hvis ikke «Årets hit» går til «The Fox»

LES OGSÅ: – Heiar på dei lokale artistane

Selv var Lars Vaular nominert med sitt kritikerroste konseptalbum «1001 Hjem» som ble sluppet i september. Vaular var nominert i både tekstforfatter-klassen og i klassen urban.

Årets tekstforfatter gikk til Frida Ånnevik – Ville Ord, og i klassen urban var det rapper og hiphop-aktivist Don Martin som stakk av med prisen.

Martin solodebuterte etter to tiår i hiphop-sfæren med albumet «En gang romsåsgutt, alltid romsåsgutt».

LES OGSÅ: Ole Paus tok den gjeveste prisen

LES OGSÅ: Ylvis-brødrene tok prisen for årets hit

Se Spellemannshowet her:

Det er duket for festkveld fra Stavanger Konserthus når vi skal feire den beste musikken fra året som gikk. På scenen står bl.a. Morten Harket, Envy, Kvelertak, CLMD, Highasakite og Ask Embla. Anne Lindmo leder oss gjennom kvelden når musikkbransjens gjeveste priser skal deles ut.

LES OGSÅ: – Jeg er stolt, men også litt flau

Kulturstrøm

  • Avicii minnes i dag

    Flere medier vier den svenske DJ-en oppmerksomhet på dagen ett år etter at han døde, skriver SVT. Tim Berglinds familie har opprettet en stiftelse som vil la alle inntekter fra albumsalg gå til støtte for truet natur, bistand og tiltak mot selvmord. For litt over en uke siden ble singelen «SOS» sluppet posthumt og i juni kommer albumet han nesten hadde gjort ferdig før han tok livet sitt. Det får tittelen «Tim».

    PEOPLE-AVICII/
    Foto: SOCIAL MEDIA / Reuters
  • Saara Hermansson vant SGP

    Sámi Grand Prix 2019 ble vunnet av den svenske sørsamen Saara Hermansson. Hun ble stemt fram av publikum og en jury som den beste i sang-delen av konkurransen. Premien er 20.000 kroner og konsert på Riksscenen i Oslo og neste års SGP. EiRA fikk andreplassen, fulgt av Kalle Urheim. Her kan du lese om artistene og høre sangene. Beste joiker ble Kim Hallgeir Berg.