Hopp til innhold

Lars Lillo-Stenberg etter hjerteinfarktet

I sommer fikk musikeren Lars Lillo-Stenberg hjerteinfarkt. Men han tvilte aldri på at han skulle reise på turne igjen. – Jeg bekymret meg for døden allerede som tenåring, så den muskelen var brukt opp, sier han.

Lars Lillo Stenberg er tilbake etter hjerteinfarktet

TILBAKE: Lars Lillo-Stenberg er tilbake etter hjerteinfarktet.

Foto: Marianne Rustad Carlsen / NRK

Det er tidlig morgen og Lars Lillo-Stenberg og deLillos har lydprøver i Nitimens studio på Marienlyst. Det er ingen selvfølge. Musikeren Lars Lillo-Stenberg er nemlig nettopp kommet seg etter et hjerteinfarkt han fikk i sommer. Lars Lillo-Stenberg fikk hjerteinfarktet mens bandet var på turne.

Han tenkte aldri at han ikke skulle komme tilbake på scenen igjen.

De Lillos på turne igjen

TURNE: Nå skal De Lillos på turne igjen.

Foto: Drabantmusikk

– Det som skjedde i sommer gikk jo veldig fint. Hjerteinfarkt høres jo veldig skummelt ut. Operasjonen ble veldig omfattende. Jeg måtte ha åpen operasjon, forteller han.

Livet etter en slik operasjon, blir man redd for at det skal skje igjen?

– Nei, jeg tenker ikke sånn. Jeg har antageligvis hatt dette med tette årer i mange år. Egentlig ha risikoen vært der i flere år uten at jeg visste om det, sier han og føler at han var heldig som fikk anfallet med mennesker rundt seg.

Litt nedfor

– Vi var vel aldri i tvil om at han skulle komme tilbake, for hvis han ikke spiller musikk da kan han like så godt være død, sier musikeren Lars Lundevall i bandet deLillos.

Var du redd noen gang?

– Egentlig ikke. Begge mine brødre har vært igjennom dette her. Jeg var kanskje det når jeg kom hjem fra sykehuset og følte meg veldig slapp og pådro meg noen infeksjoner. Da var jeg kanskje litt nedfor et par dager. Man kan bli redd for at man skal få komplikasjoner, sier Lars Lillo-Stenberg.

Les også: Lars Lillo-Stenberg innlagt med hjerteinfarkt

Leve enda mer

En av låtene på det nye albumet deres som slippes i dag heter «Leve enda mer». Den ble laget før hjerteinfarktet, men setter tankene i gang.

– Jo, det kan jeg jo innrømme at når man skal inn og gjøre sånne operasjoner, så tenker man jo at det er deilig om man kan få fortsette en stund til. Det er en positiv effekt av det, sier han.

Setter man mer pris på det man har?

Ja, man blir jo klar for en lang runde til, smiler Lars Lillo-Stenberg.

– En 20 års tid kanskje, ler han.

Nå skal deLillos på turne i hele november og desember.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter