Hopp til innhold

Lars Lillo-Stenberg etter hjerteinfarktet

I sommer fikk musikeren Lars Lillo-Stenberg hjerteinfarkt. Men han tvilte aldri på at han skulle reise på turne igjen. – Jeg bekymret meg for døden allerede som tenåring, så den muskelen var brukt opp, sier han.

Lars Lillo Stenberg er tilbake etter hjerteinfarktet

TILBAKE: Lars Lillo-Stenberg er tilbake etter hjerteinfarktet.

Foto: Marianne Rustad Carlsen / NRK

Det er tidlig morgen og Lars Lillo-Stenberg og deLillos har lydprøver i Nitimens studio på Marienlyst. Det er ingen selvfølge. Musikeren Lars Lillo-Stenberg er nemlig nettopp kommet seg etter et hjerteinfarkt han fikk i sommer. Lars Lillo-Stenberg fikk hjerteinfarktet mens bandet var på turne.

Han tenkte aldri at han ikke skulle komme tilbake på scenen igjen.

De Lillos på turne igjen

TURNE: Nå skal De Lillos på turne igjen.

Foto: Drabantmusikk

– Det som skjedde i sommer gikk jo veldig fint. Hjerteinfarkt høres jo veldig skummelt ut. Operasjonen ble veldig omfattende. Jeg måtte ha åpen operasjon, forteller han.

Livet etter en slik operasjon, blir man redd for at det skal skje igjen?

– Nei, jeg tenker ikke sånn. Jeg har antageligvis hatt dette med tette årer i mange år. Egentlig ha risikoen vært der i flere år uten at jeg visste om det, sier han og føler at han var heldig som fikk anfallet med mennesker rundt seg.

Litt nedfor

– Vi var vel aldri i tvil om at han skulle komme tilbake, for hvis han ikke spiller musikk da kan han like så godt være død, sier musikeren Lars Lundevall i bandet deLillos.

Var du redd noen gang?

– Egentlig ikke. Begge mine brødre har vært igjennom dette her. Jeg var kanskje det når jeg kom hjem fra sykehuset og følte meg veldig slapp og pådro meg noen infeksjoner. Da var jeg kanskje litt nedfor et par dager. Man kan bli redd for at man skal få komplikasjoner, sier Lars Lillo-Stenberg.

Les også: Lars Lillo-Stenberg innlagt med hjerteinfarkt

Leve enda mer

En av låtene på det nye albumet deres som slippes i dag heter «Leve enda mer». Den ble laget før hjerteinfarktet, men setter tankene i gang.

– Jo, det kan jeg jo innrømme at når man skal inn og gjøre sånne operasjoner, så tenker man jo at det er deilig om man kan få fortsette en stund til. Det er en positiv effekt av det, sier han.

Setter man mer pris på det man har?

Ja, man blir jo klar for en lang runde til, smiler Lars Lillo-Stenberg.

– En 20 års tid kanskje, ler han.

Nå skal deLillos på turne i hele november og desember.

Kulturstrøm

 • «Violent Night» nummer to på amerikanske kinoer

  Norske Tommy Wirkolas actionkomedie topper som nummer to på den amerikanske Box Office-lista, melder Variety. Marvel-oppfølgeren Black Panther: Wakanda Forever forblir på førsteplassen fjerde uke på rad.

  «Violent Night», som har David Harbour fra «Stranger Things» i hovedrollen som en brutal julenisse, hadde norsk premiere den 2. desember. Filmen har høstet gode kritikker i både inn-og utland, og fikk blant annet terningkast 5 av Filmpolitiet.

  Violent Night
  Foto: Allen Fraser / AP
 • «Troll» var den mest sette filmen på Netflix 2. desember 

  Seertallene har skutt noe voldsomt i været etter at «Troll» hadde premiere på Netflix 1. desember. Dagen etter var filmen den mest sette filmen i hele verden. – Jeg synes det var noen flotte scener fra kommunen vår og på slutten kunne man kanskje tro at det også kommer en oppfølger, sier ordfører i Rauma, Yvonne Wold, til Åndalsnes Avis. Flere av filmens spektakulære scener er innspilt i Rauma. Espen Aukan fra Kristiansund har skrevet manuset, og filmen har fått terningkast fem av Filmpolitiet.

  Troll
  Foto: Jallo Faber / Netflix © 2022