Lars Lillo-Stenberg etter hjerteinfarktet

I sommer fikk musikeren Lars Lillo-Stenberg hjerteinfarkt. Men han tvilte aldri på at han skulle reise på turne igjen. – Jeg bekymret meg for døden allerede som tenåring, så den muskelen var brukt opp, sier han.

Lars Lillo Stenberg er tilbake etter hjerteinfarktet

TILBAKE: Lars Lillo-Stenberg er tilbake etter hjerteinfarktet.

Foto: Marianne Rustad Carlsen / NRK

Det er tidlig morgen og Lars Lillo-Stenberg og deLillos har lydprøver i Nitimens studio på Marienlyst. Det er ingen selvfølge. Musikeren Lars Lillo-Stenberg er nemlig nettopp kommet seg etter et hjerteinfarkt han fikk i sommer. Lars Lillo-Stenberg fikk hjerteinfarktet mens bandet var på turne.

Han tenkte aldri at han ikke skulle komme tilbake på scenen igjen.

De Lillos på turne igjen

TURNE: Nå skal De Lillos på turne igjen.

Foto: Drabantmusikk

– Det som skjedde i sommer gikk jo veldig fint. Hjerteinfarkt høres jo veldig skummelt ut. Operasjonen ble veldig omfattende. Jeg måtte ha åpen operasjon, forteller han.

Livet etter en slik operasjon, blir man redd for at det skal skje igjen?

– Nei, jeg tenker ikke sånn. Jeg har antageligvis hatt dette med tette årer i mange år. Egentlig ha risikoen vært der i flere år uten at jeg visste om det, sier han og føler at han var heldig som fikk anfallet med mennesker rundt seg.

Litt nedfor

– Vi var vel aldri i tvil om at han skulle komme tilbake, for hvis han ikke spiller musikk da kan han like så godt være død, sier musikeren Lars Lundevall i bandet deLillos.

Var du redd noen gang?

– Egentlig ikke. Begge mine brødre har vært igjennom dette her. Jeg var kanskje det når jeg kom hjem fra sykehuset og følte meg veldig slapp og pådro meg noen infeksjoner. Da var jeg kanskje litt nedfor et par dager. Man kan bli redd for at man skal få komplikasjoner, sier Lars Lillo-Stenberg.

Les også: Lars Lillo-Stenberg innlagt med hjerteinfarkt

Leve enda mer

En av låtene på det nye albumet deres som slippes i dag heter «Leve enda mer». Den ble laget før hjerteinfarktet, men setter tankene i gang.

– Jo, det kan jeg jo innrømme at når man skal inn og gjøre sånne operasjoner, så tenker man jo at det er deilig om man kan få fortsette en stund til. Det er en positiv effekt av det, sier han.

Setter man mer pris på det man har?

Ja, man blir jo klar for en lang runde til, smiler Lars Lillo-Stenberg.

– En 20 års tid kanskje, ler han.

Nå skal deLillos på turne i hele november og desember.

Kulturstrøm

 • Kan se om noen er forelsket

  Det er nemlig ikke mulig å skjule, forteller Kari Bremnes til Kulturstripa om hvordan låten «Så fullt av ja» som kom ut i høst, ble til. – Jeg spilte den først for en venninne. Plutselig brast hun i gråt, forteller tekstforfatteren og musikeren.

  Kari Bremnes
 • Karpes egen konsertfilm

  Karpe overrasker og sjokkerer med ærlige tekster og drøye musikkvideoer, og i Spektrum leverer de en konsert det er umulig å ikke få gåsehud av. Konserten er nå tilgjengelig i NRK TV.

  Karpe overrasker og sjokkerer med ærlige tekster og drøye musikkvideoer, og i Spektrum leverer de en konsert det er umulig å ikke få gåsehud av.
 • Årets mest sette norske film

  260.000 kinogjengere har nå sett «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte det var jul». Det gjør at den ifølge en pressemelding fra Nordisk Film Distribusjon er årets mest sette, norske kinofilm (NTB).

  Snekker Andersen
  Foto: Fantefilm/Nordisk Film Distribusjon