Lars Joakim Skarvøy slutter i VG

Skarvøy har hatt permisjon i seks måneder som følge av den omtalte VG-saken. Nå begynner den tidligere journalisten i VGs eierkonsern Schibsted.

Lars Joakim Skarvøy

Tidligere VG-journalist Lars Joakim Skarvøy.

Det melder Schibsted i en pressemelding.

Lars Joakim Skarvøy har vært i lønnet permisjon fra VG i nesten seks måneder, etter bråket som fulgte etter dekningen av den mye omtalte danse-videoen med Trond Giske.

– Jeg er spent og glad for muligheten til å fortsette i Schibsted-familien med andre oppgaver og nye utfordringer. Det kjennes både riktig og godt å fortsette i mediebransjen og Schibsted, sier Skarvøy i pressemeldingen.

Skarvøy går inn i en rolle i VGs eierkonsern Schibsted, der han skal jobbe med nye satsingsområder innen media. Han har jobbet i VG de siste ni årene.

NRK har vært i kontakt med Lars Joakim Skarvøy, som viser til sine uttalelser i pressemeldingen. Overfor NRK sier Skarvøy at han stiller seg bak uttalelsene til redaktør Gard Steiro og klubbleder Tor-Erling Thømt Ruud.

VG: Kunne fortsatt i avisen

VG-redaktør Gard Steiro sier til NRK han ønsker Skarvøy lykke til videre, og bekrefter at Skarvøy forlater avisen av egen vilje.

– Jeg vil ikke gå inn på samtalene jeg har hatt med ham. Han har fått et tilbud fra Schibsted, og takket ja til det. Det respekterer jeg, og ønsker ham all mulig lykke til videre, sier Steiro til NRK.

I pressemeldingen sier Steiro at den tidligere politiske journalisten kunne fortsatt i avisen.

Sofie og Steiro

Gard Steiro hilser på Sofie Bakkemyr, som klaget inn VG, under PFU-behandlingen av den mye omtalte VG-saken i august.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Jeg vil takke Lars Joakim for innsatsen i VG gjennom ni år. I den tiden har Lars Joakim pliktoppfyllende levert mye god og kritisk journalistikk. Det er vi takknemlige for. Lars Joakim kunne fortsatt i redaksjonen, men jeg har forståelse for at han velger å takke ja til nye muligheter. Jeg er sikker på at Schibsted vil nyte godt av hans analytiske evner og journalistiske erfaring, sier han i meldingen.

Klubbleder fornøyd med løsning

Klubbleder i VG-klubben, Tor-Erling Thømt Ruud, sier han er glad for at det nå har kommet en løsning på saken.

– VG-klubben og Norsk Journalistlag har hatt et prinsipp om at journalister ikke skal bli straffet for presseetiske brudd. Derfor er vi glade for at det ikke skjer. Skarvøy har takket ja til et tilbud, og det er hans valg. Det respekterer vi.

Tor-Erling Thømt Ruud

Klubbleder Tor-Erling Thømt Ruud i VG.

Foto: NRK

– Hva syns du om behandlingen Skarvøy har fått av redaksjonsledelsen?

– Lars Joakim var også enig i den permisjonen. Det er det jeg kan si om det. Poenget er at han og Gard har kommet til en løsning. Det er vi glade for.

Omfattende fellelse

VG ble felt på fem punkter i PFU (Pressens Faglige Utvalg) for saken om dansevideoen med Trond Giske. Det var Sofie, som danset med Giske i den omdiskuterte videoen, som klaget inn avisen.

Avisen ble blant annet felt på brudd på punkter som angår hensyn overfor personer som ikke nødvendigvis forstår konsekvensene av egne uttalelser, klargjøring av premisser for intervjusituasjoner og upresis sitering.

Kulturstrøm